miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета
Статии за кучета

Любопитно от света на кучетата

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Намериха изгубено корги, преплувало 11 кмНамериха изгубено корги, преплувало 11 км
03 Май
Историята с героичния подвиг на куче от породата корги, което е успяло да преплува цели 11 км и в крайна сметка е било върнато на стопаните си.
Кучето Хачико или историята на безграничната любовКучето Хачико или историята на безграничната любов
08 Март
Може би сте чували за кучето Хачико, което е национален герой в Япония. Историята му е толкова впечатляваща, че има няколко филма направени по нея, а в Токио има бронзова статуя на Хачико, символизираща лоялността и безграничната любов.
Как да се забавлявате с кучето си у домаКак да се забавлявате с кучето си у дома
10 Февр.
Ако имате куче, освен че трябва да го храните и да го разхождате, трябва и да му обръщате внимание. Ето няколко начина да се забавлявате с кучето си вкъщи.
Домашни любимци, които подобряват настроениетоДомашни любимци, които подобряват настроението
25 Януари
Домашните любимци са и нашите най-добри приятели. Те се грижат за нас, дават ни любов и запълват нашето ежедневие, без да искат нещо в замяна. Домашни любимци, които подобряват настроението.
Тя искаше да направи коледни снимки на кучето си, но нещата се объркахаТя искаше да направи коледни снимки на кучето си, но нещата се объркаха
24 Дек.
Фотосите трябвало да са трогателни, но нещата малко се объркали. . .
Защо кучетата и котките ни правят толкова щастливи?Защо кучетата и котките ни правят толкова щастливи?
10 Ноем.
Защо отглеждането на куче или котка ни прави толкова щастливи? Това е само една от много ползи при отглеждане на кучета и котки. По-стари изследвания показват, че животът с домашни любимци ни предпазва от депресия.
Куриоз: домашното куче на семейство от Перу се оказа лисицаКуриоз: домашното куче на семейство от Перу се оказа лисица
08 Ноем.
Истински шок изживява семейство от Перу, след като се оказва, че отглежда лисица, мислейки я за куче. Най-напред стопаните са изумени от необичайното поведение на любимеца си, а в последствие разбират, че той изобщо не е това, за което им е представен. .
Разпознават ли домашните любимци братята и сестрите си?Разпознават ли домашните любимци братята и сестрите си?
17 Окт.
Поддържането на връзка с нашите братя и сестри е напълно нормално за човеците. Дали обаче, ако кучетата и котките видят своите биологични братя и сестри, те ще ги разпознаят?
Куче или котка предпочиташ? Ето какво говори това за теб!Куче или котка предпочиташ? Ето какво говори това за теб!
19 Март
В приказките, анимационните филмчета и дори поговорките кучето и котката са непримирими врагове. В живота не винаги е така, но представата за този антагонизъм продължава да битува сред хората.
Снимки, доказващи, че кучетата са перфектните бавачкиСнимки, доказващи, че кучетата са перфектните бавачки
12 Март
Редица примери показват, че успешно възпитаното и социализирано куче проявява майчински инстинкт (дори и да е от мъжки пол) към малчуганите и съвсем отговорно отношение.