Породи кучета с брада

Породи кучета с брада

Носенето на брада е модерно. И ако при хората това е само мода, то при някои породи кучета е просто... природа. Действително, съществуват няколко „брадатковци“ сред четириногите ни приятели, които се отличават с чар и излъчване именно заради своите симпатични космати брадички.

Ето кои са най-известните породи кучета с брада.

Шнауцери

С хубаво оформени и добре изразени бради при кучетата, някои от които доста дълги, се отличават и трите разновидности на тази порода. Това са Ризеншнауцер, Мителшнауцер и Цвергшнауцер. Всички имат характерните за породата бради, вежди и мустаци. Разликата между трите вида идва най-вече от размерите им, от цветовата окраска, както и от козината.

Шотландски териер

Кучетата от тази порода също се отличават с характерни брада и мустаци. Муцуната на Шотландския териер е леко издължена, което откроява още по-добре неговата космата брадичка. Дребни на ръст, четириногите са много подвижни и активни. Породата е била създадена за лов на лисици, зайци и язовци, но днес тези териери се отглеждат основно като мили домашни любимци.

Брадато коли

Брадато коли

Разбира се, неслучайно тази порода е кръстена по този начин. Известна е още и като Шотландско брадато коли. Първоначално предназначено за овчарско куче и куче-пазач, днес Брадатото коли е домашно куче, избирано често от семейства с деца заради игривия си и сговорчив нрав.

Бергамаско пастирско куче

Още едно овчарско куче с брада. Освен окосмение под брадичката, представителите на породата имат и огромна, рошава и много буйна козина. Тя е изключително гъста, често се сплъстява и поддръжката й е много трудна. Кучетата Бергамаско са едри и достигат височина до 60-62 см. Произходът им е от Персия.

Йоркширски териер

Йоркширски териери

Те не са просто брадати кучета, а истински космати „кокони“. Миниатюрни, декоративни кутрета с дълга права козина, които често може да видите как подават муцунка от чантичката на някоя модерна дама. Козината на тези териери е фина, нежна и лъскава. Чудесна е за разресване, подстрижки, козметични процедури и, разбира се, за модни прически с панделки и опашлета.

Еърдейл териер

Това са най-едрите териери, които се отличават със здраво тяло, удължена муцуна и твърда като четина козина. Трудна за поддържане, козината изисква ежедневно разресване. Симпатичната им брада – също. Представителите на Еърдейл териер са активни, игриви и дружелюбни любимци, готови да бъдат член на семейство, което обича подвижните игри и разходките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати