Любопитно за кучетата

Любопитно за кучетата

Любопитни фактиза различните породи кучета от цял свят.
Японски породи кучета с интересни историиЯпонски породи кучета с интересни историиЯпония е известна с дълбоката си почит към животните и кучетата не правят изключение. За японците те са национални съкровища. Някои местни породи са възникнали преди хиляди години и имат любопитна история.
Дребни породи кучета, идеални за семейства с децаДребни породи кучета, идеални за семейства с децаЧесто пъти казваме, че кучето е най-добрият приятел на човека. Именно затова то е сред най-предпочитаните животни в избора на домашен любимец. Повечето кучета, независимо от техния размер, имат прекрасно отношение към децата и създават силна връзка с тях.
Кои породи кучета се обучават най-лесноКои породи кучета се обучават най-лесно
06 Окт.
Кучето съпътства човека от незапомнени времена - и в началото със сигурност са се разбирали неофициално, според взаимната изгода. Кучето обаче изисква не само грижи, но и обучение. Ето кои породи кучета се обучават най-лесно.
Топ 3 на най-глупавите породи кучетаТоп 3 на най-глупавите породи кучетаВъпреки че кучетата се считат за интелигентни животни, не всички от тях блестят с интелектуални способности. Вижте три породи, които определяно трябва да избягвате, ако си търсите схватливо пале.
Ето кои кучета са по-добри пазачиЕто кои кучета са по-добри пазачиКучетата се славят като добри пазачи. Не всички породи обаче ги бива в охраняването.
Породи овчарски кучетаПороди овчарски кучетаВсички кучета от овчарските породи вдъхват респект заради забележителните си размери. Ето и кои са основните породи овчарки.
10 породи кучета, които се разбират с котки10 породи кучета, които се разбират с коткиАко имате котка и планирате да си вземете кутре, задължително проучете вариантите. Важното е да направите най-добрия избор.
Каква е средната продължителност на живот при различните кучетаКаква е средната продължителност на живот при различните кучетаВижте каква е средната продължителност на живот на вашето куче.
Петте най-умни породи кучета! Провери дали и твоето е сред тяхПетте най-умни породи кучета! Провери дали и твоето е сред тяхНад 100 ветеринарни професионалисти дадоха своя глас за тези породи кучета – ако винаги сте вярвали, че вашето пухче притежава интелигентност над средната и присъства в този списък, значи вероятно не си измисляте!
Най-дълголетните кучета в света са от тези породиНай-дълголетните кучета в света са от тези породиИма кучета, които с право могат да се нарекат столетници в света на лаещите - осемнадесетте кучета, живели най-дълго, са регистрирани в Книгата на рекордите Гинес.