Любопитно за кучетата

Любопитно за кучетата

Любопитни фактиза различните породи кучета от цял свят.
Ето кои кучета са по-добри пазачиЕто кои кучета са по-добри пазачиКучетата се славят като добри пазачи. Не всички породи обаче ги бива в охраняването.
Породи овчарски кучетаПороди овчарски кучетаВсички кучета от овчарските породи вдъхват респект заради забележителните си размери. Ето и кои са основните породи овчарки.
10 породи кучета, които се разбират с котки10 породи кучета, които се разбират с коткиАко имате котка и планирате да си вземете кутре, задължително проучете вариантите. Важното е да направите най-добрия избор.
Каква е средната продължителност на живот при различните кучетаКаква е средната продължителност на живот при различните кучетаВижте каква е средната продължителност на живот на вашето куче.
Петте най-умни породи кучета! Провери дали и твоето е сред тяхПетте най-умни породи кучета! Провери дали и твоето е сред тяхНад 100 ветеринарни професионалисти дадоха своя глас за тези породи кучета – ако винаги сте вярвали, че вашето пухче притежава интелигентност над средната и присъства в този списък, значи вероятно не си измисляте!
Най-дълголетните кучета в света са от тези породиНай-дълголетните кучета в света са от тези породиИма кучета, които с право могат да се нарекат столетници в света на лаещите - осемнадесетте кучета, живели най-дълго, са регистрирани в Книгата на рекордите Гинес.
Ако си истинска лейди, тези породи кучета са само за тебАко си истинска лейди, тези породи кучета са само за тебКучетата, подобно на хората, също се различават по темперамент и присъствие. Някои са смели, необуздани и дори леко грубовати, а други са кокетни, горди и аристократични.
Кои са най-старите породи кучетаКои са най-старите породи кучетаСпоред съвременни проучвания шаровците произлизат от вълча популация, чието опитомяване пък е стартирало преди повече от 30 000 години.
За овчарските кучета накраткоЗа овчарските кучета накраткоЗа повечето кучета единствената работа е да представляват най-добрият приятел на човека. Овчарските кучета обаче вършат някои допълнителни задачки.
Чаровни палета, родени след кръстоска на корги с други породиЧаровни палета, родени след кръстоска на корги с други породиВижте какви уникални кученца се раждат, след кръстоска на корги с породи като сибирско хъски, померан, далматинец.