Кучета

Кучета

Всичко от света на кучетата. Здраве, изложби и събития, породи, отглеждане и съвети за кучета.
СанбернарСанбернарСанбернарът е една от най-популярните породи едри кучета. Те са известни с това, че спасяват хора, затрупани от лавини и често се изобразяват на картини с бъчвичка на врата.
Отглеждане на Боксер вкъщиОтглеждане на Боксер вкъщиУлисани в игрите си, боксерите могат да станат несъобразителни и груби, при което да съборят детето. В крайна сметка ще имате едно изплашено мъниче и куче, което няма да разбере защо е наказано.
Отглеждане на Аляски Маламут вкъщиОтглеждане на Аляски Маламут вкъщиДнес аляският маламут е все по-предпочитан домашен любимец, тъй като идеално се вписва в семейството и е готов да обикне всеки един негов член.
Отглеждане на Голдън Ретривър вкъщиОтглеждане на Голдън Ретривър вкъщиТова може би са едни от най-бързо сприятеляващите се същества, така че изобщо не трябва да ви учудва, че кучето се радва на всяко малко човече, което му се изпречи на пътя.
Отглеждане на Акита вкъщиОтглеждане на Акита вкъщиАкита е сред породите, които се чувстват най-добре сред природата. По тази причина е желателно кучето Акита да се отглежда в къща. Акита се отнася с любов, преданост и внимание както към родителите в семейството, така и към децата.
Чау ЧауЧау ЧауЧау чау са ефектни кучета, които с екзотичния си външен вид винаги привличат вниманието. Чау чау са горди независими животни, които се превръщат в приятели за цял живот.
Отглеждане на Дакел вкъщиОтглеждане на Дакел вкъщиДакелът определено не е от кучетата, които трябва да се отглеждат в апартамент. Поставянето на порода дакел в толкова тясна среда може да отегчи кучето и то да се превърне в истинско дяволче.
Какво от вашата храна може да давате на кучето сиКакво от вашата храна може да давате на кучето сиЧесто, подобно на стопаните си, кучетата обичат салати. Това е добре, тъй като те са безвредни и доставят допълнително витамини. Салатата за кучето може да се овкуси с растително масло или със сметана.
Хранене на ротвайлерХранене на ротвайлерРежима на хранене в комбинация с правилно и здравословно хранене ще помогне на вашия ротвайлер да израсне жизнен и здрав. Добрият собственик на ротвайлер трябва да не допусне преждевременно израстване на ротвайлера
Отглеждане на Английски Кокер Шпаньол вкъщиОтглеждане на Английски Кокер Шпаньол вкъщиНеголемият размер на английския кокер шпаньол го превръща в куче, което може да се отглежда в апартамент. Пребиваването на английския кокер шпаньол в такава среда обаче би било в разрез с неговите основни функции, а именно ловуването в гористи местности.