miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане
Хранене и Отглеждане

Хранене и Отглеждане на Котки

Хранене, отглеждане , дресура и възпитание на котки. Полезни съвето в отглеждането на вашата домашна котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да отглеждаме заедно котка и кучеДа отглеждаме заедно котка и кучеАко котката и кучето ви са достатъчно малки (коте под 6 месеца и куче под година), лесно ще свикнат с навиците на другия. Освен това, когато са толкова малки, не са имали неприятен опит с животно от друг вид – тоест са напълно непредубедени.
Храни за хората, които обичат и коткитеХрани за хората, които обичат и коткитеВсеки собственик на котка знае, че домашният му любимец обича да хапва човешка храна. И всяко малко дете е подавало храна на котката под масата. Но тук трябва да бъдем особено внимателни.
Как да разберем дали храним котката си с добра хранаКак да разберем дали храним котката си с добра хранаКотките по природа са по-адаптивни и изтънчени, в сравнение с другите животински видове. За разлика от кучетата, те не притежават тази доминираща агресия. Те са обичани домашни животни, които трябва да се обгрижват добре.
Храносмилателната система при коткитеХраносмилателната система при коткитеМакар почти на всички детски книжки малките котенца да са илюстрирани как доволно пият мляко от купичката си, истината е че то не трябва да се дава на Вашия любимец.
Персийска Чинчила (CHI)Персийска Чинчила (CHI)
25 Март
1
Нина Норд
Персийската чинчила заслужено се смята за една от аристократките в семейството на котките. Персийската чинчила няма нищо общо с южноамериканския гризач чинчила, който живее в Андите. Персийската чинчила е издържлива, умна и спокойна котка
Как правилно да играем с коткатаКак правилно да играем с коткатаАко котката Ви е бременна, избягвайте да играете с нея. От една страна, лекото физическо натоварване е добро за поддържането на мускулатурата ѝ, но от друга трябва да се опитате да я ограничите от подскачането ѝ върху по-високите мебели.
Водят ли евтините храни до рак при котките?Водят ли евтините храни до рак при котките?Изборът на храна за нашата котка е от решаващо значение за нейното здраве. Когато правите своя избор, трябва да внимавате за много от жизненоважните фактори, които определят нейното качество.
Задължителни продукти и аксесоари за вашата коткаЗадължителни продукти и аксесоари за вашата коткаВ днешно време да отглеждаш котка е като детска игра. Пазарът е залят с толкова разнообразни и понякога не чак до толкова необходими продукти и аксесоари, че човек лесно се обърква какво е наистина необходимо и какво не.
Опасности за котката у домаОпасности за котката у домаКогато решите, че домашният ви любимец ще е едно пухкаво и игриво коте, освен начините да опазите дома си от него, трябва да съумеете да опазите и котката от опасностите, които жилището крие. А апартаментът със сигурност не е лишен от тях.