Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опасностите от играчките за коткиОпасностите от играчките за котки
02 Април
Котките притежават естествена игривост, която няма как да не ни умилява. Възможно е котката да развие скука или хиперактивност, ако не притежава достатъчно забавление под формата на играчки.
Може ли да се подложи котката на диетаМоже ли да се подложи котката на диета
29 Март
Подлагането на котката ви на диета е въпрос, който не бива да се подценява. Статистиките сочат, че около 59 от котките в САЩ са с наднормено тегло.
Трицветните котки са само женскиТрицветните котки са само женски
07 Март
Котките, чиято козина е с три цвята, са почти винаги женски. Затова не е необходимо да се чудите какъв е полът на трицветното коте - едно на 2500 трицветни котета е мъжко, и в повечето случаи то не може да има поколение.
Грижа за ноктите на кучетата и котките – какво трябва да знаемГрижа за ноктите на кучетата и котките – какво трябва да знаем
13 Окт.
Грижата за домашните животни изисква да знаете всичко за тях и физиологията им. Много собственици подценяват ноктите на кучетата и котките.
Пет типа проблемни котки според зоопсихолозиПет типа проблемни котки според зоопсихолози
27 Юли
Американски зоопсихолози смятат, че съществуват пет типа проблемни котки, които са с различен начин на поведение, но то обикновено е свързано с начина им на живот. Отношението на стопанина към котката има голямо значение за това, към кой тип се отнася нег
Хранене при проблеми със ставите на коткатаХранене при проблеми със ставите на котката
24 Септ.
Появата на ставни заболявания при котките може да се дължи на генетична предразположеност, на наранявания и травми поради затлъстяване или акромегалия.
Ставни проблеми при коткитеСтавни проблеми при котките
12 Септ.
Ставните проблеми при котките се изразяват под формата на артрит. Това е най-често срещаното заболяване, което засяга тези животни в напреднала възраст.
Котките могат да имат алергия към стопанина сиКотките могат да имат алергия към стопанина си
19 Април
Всеки е чувал, че има хора, алергични към котки или кучета, но малко известен факт е, че вашите домашни любимци могат да са алергични към вас.
Какви рискове крие кастрирането при коткиКакви рискове крие кастрирането при котки
09 Март
2
Кастрацията при котките е с най-малко рискове за здравето на животното. Обикновено страничните ефекти са минимални.
Какво трябва да знаете за котешкото зрениеКакво трябва да знаете за котешкото зрение
18 Февр.
Котките и тяхното перфектно зрение са пословични. Когато котката е изплашена, зениците ѝ са разширени дотолкова, че могат да заемат цялата площ на окото.