Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Котешки урологичен синдром - същност и причиниКотешки урологичен синдром - същност и причини
12 Май
Котешкият урологичен синдром е състояние, добило печална слава сред любителите на котките. Като градска легенда e твърдението, че при хранене с гранулирана храна пикочопроводите на котараците се запушват
Кастрация на котката - кога, защо и какКастрация на котката - кога, защо и как
17 Април
Преди да разгледаме каква е процедурата по кастрация на котката и кога тя трябва да бъде извършена, ще погледнем защо това изобщо се налага.
Витамини за котката - кога, защо и какВитамини за котката - кога, защо и как
08 Април
Витамините са жизнено важни не само за хората, но и за животните. Те имат решаващо значение за обмяната на веществата и липсата им може да доведе до влошаване на здравословното състояние на животното.
Схващане на задните крака на коткатаСхващане на задните крака на котката
26 Март
Обикновено следното се случва: Вашата котка, която се е държала съвсем нормално (като за котка), започва да мяука силно, да се задъхва и не може да премества един или двата си задни крака. За какво подсказва схващането на задните крака при котката?
Как да напълнее коткатаКак да напълнее котката
25 Март
Ако сте собственик на котка, трябва да знаете защо понякога те придобиват вид на измършавели улични котки и спират да се хранят. След това ще знаете и как котката да напълнее.
Какво трябва да знаем за котешката астма?Какво трябва да знаем за котешката астма?
22 Март
Астмата при котките е заболяване на долните дихателни пътища, засягащо от 1 до 5 от котешката популация.
Помощ! Котката влачи задните си кракаПомощ! Котката влачи задните си крака
16 Март
Ако котката ви изведнъж започне да влачи задните си крака, това може да бъде доста страшно и за двама ви. Това е аварийна ситуация, която изисква незабавна намеса на ветеринарен лекар.
Как да разберем кога е болна котката?Как да разберем кога е болна котката?
14 Март
Как ще разберете, ако котката ви е болна? Вижте за какви особености трябва да следите, когато искате да се погрижите за здравето на своята котка.
Фурминатор - кога, как, защоФурминатор - кога, как, защо
12 Март
Както хората полагат грижи за косата си, за да я запазят чиста, здрава и лъскава, така и домашните любимци, които са окосмени, имат нужда от същата грижа за козината им.
Травми при коткитеТравми при котките
08 Март
Котките са много палави и игриви създания и често претърпяват травми. Вижте какви са обичайните травми при писаните и как да реагирате.