Родна кокошка снесе яйце за Гинес

Кокошки

Родна кокошка, отглеждана свободно, се превърна в истински герой. Крилатото животно снесе огромно яйце, чийто размер му обещава място в рекордите на Гинес, съобщава Нова телевизия.

Чудото се е случило наскоро в старопланинското село Дреново, Община Костинброд. Дреново е вилна зона, в която могат да се видят не повече от петнадесетина къщи и то на хора от други населени места.

Селото е известно с чистия си въздух и с богата фауна наоколо. Тук се срещат кафяви мечки, лисици, чакали, европейски вълци, диви зайци, диви прасета, къртици, гущери, змии и други представители на животинския свят. Отскоро обаче селото стана известно със своята необикновена кокошка снесла 185-грамово яйце.

Щастливата кокошка, отглеждана свободно, е собственост на Методи Димитров. Мъжът разказва, че във въпросния ден чул силно кудкудякане и отишъл да прибере яйцата на кокошките. Първоначално останал разочарован, тъй като намерил само осем броя, а по принцип кокошките му оставяли поне тринадесет. При втория оглед обаче Методи остава шокиран.

Погледнах в полага и заварих нещо страшно! Това огромно яйце, което ме изненада много, разказва шастисаният животновъд.

Яйца

Той, както и близките му, не доумяват как е възможно кокошка с размерите на пиле да снесе гигантско яйце като това.

За да е в добра форма една кокошка, трябва се наслаждава на гурме кухня, да посещава фитнес, танци, фризьор, маникюрист и масажи. Кокошката на Методи Димитров със сигурност не се е радвала на подобни глезотии, но със сигурност получават заслужено внимание и признание от стопанина си.

Аз им говоря. Глезя ги с различни храни. Жито, царевица ще им сваря. Фуражът е със сертификат. И свободни са, и щастливи, разказва мъжът.

Той си обяснява появата на голямото яйце с грижите, които полага за питомците си, както и с факта, че те се разхождат свободно по поляната. За Методи все още е тайна коя от неговите кокошки е снесла невероятното яйце, но пък със сигурност знае, че петелът Фики е свършил отлична работа.

Най-голямото яйце в рекордите на Гинес тежи 454 грама и се е появило в Ню Джърси преди почти 60 години. В Англия най-голямото яйце е били 163 грама, а в Китай-180. Със своите размери яйцето от село Дреново може гордо да се нареди сред тези гиганти.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати