Десетки животни избягаха от зоопарка в Тбилиси

Носорог

Силна буря връхлетя Тбилиси. Мощният вятър и градушката повредиха жилища, но най-много пострада зоологическата градина в грузинската столица. От зоопарка, оказал се в епицентъра на стихията, са избягали повече от тридесет животни, съобщават световни медии.

Част от животните, които са се разпръснали по близките улици след бурята, са били приспани и прибрани. За жалост, някои от тях са били умъртвени, тъй като са проявили агресия. В района на детската инфекциозна болница са били застреляни мечка, хиена и няколко вълка.

Според първоначалната информация след невижданата буря зоологическата градина се е простила с общо двадесет вълка, осем лъва, няколко тигъра и ягуари. Намален е броят и на пингвините.

По време на природната стихия са загинали четиринадесет пингвина и сега зоопаркът разполага само с три животни от вида.

Успели са да оцелеят главно животните, чиито убежища са се намирали в горните предели на зоопарка, тоест на по-високо. Това са слонове, зебри, кози, понита, змии.

В неизвестност са шест тигъра, шест лъва, тринадесет вълка, седем мечки. В момента те се издирват от специалисти, а гражданите се умоляват да не напускат домовете си, докато животните не бъдат открити.

Жестоката буря отне живота не само на питомници на зоопарка, но и на негови служители. Стана ясно, че на територията на зоологическата градина са открити безжизнените тела на нейни служители. По последни данни са загинали трима работници, които били дежурни през нощта.

Както вече споменахме, жестоката градушка и мощният вятър се отразиха пагубно на немалко сгради в Тбилиси. В резултат на мощната буря са повредени домовете, пътищата и инфраструктурата на населеното място. Без покрив на главата си са останали повече от четиридесет семейства в центъра на столицата.

Сформиран е кризисен щаб, чиито действия се контролират от правителствeния съвет по управление на кризи и държавна безопасност. Властите правят всички възможно да се справят с последствията от апокалиптичната стихия, но ще им трябва време, докато овладеят напълно ситуацията.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати