miau.bg»Статии»Котки»Страница 48
Котки

Котки

Потопи се в света на котките с Miau.bg. Тук ще намериш всичко необходимо за твоята любима котка . От А до Я за котките .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храносмилателната система при коткитеХраносмилателната система при коткитеМакар почти на всички детски книжки малките котенца да са илюстрирани как доволно пият мляко от купичката си, истината е че то не трябва да се дава на Вашия любимец.
Персийска Чинчила (CHI)Персийска Чинчила (CHI)
25 Март
1
Нина Норд
Персийската чинчила заслужено се смята за една от аристократките в семейството на котките. Персийската чинчила няма нищо общо с южноамериканския гризач чинчила, който живее в Андите. Персийската чинчила е издържлива, умна и спокойна котка
Как правилно да играем с коткатаКак правилно да играем с коткатаАко котката Ви е бременна, избягвайте да играете с нея. От една страна, лекото физическо натоварване е добро за поддържането на мускулатурата ѝ, но от друга трябва да се опитате да я ограничите от подскачането ѝ върху по-високите мебели.
Водят ли евтините храни до рак при котките?Водят ли евтините храни до рак при котките?Изборът на храна за нашата котка е от решаващо значение за нейното здраве. Когато правите своя избор, трябва да внимавате за много от жизненоважните фактори, които определят нейното качество.
Екзотична Котка (EXO)Екзотична Котка (EXO)
12 Март
2
Нина Норд
Екзотичната котка е изкуствено създадена порода котки, която се е появила през 60-те години на миналия век в САЩ. За създаването на екзотична котка са кръстосвани персийки с американски късокосмести котки.
Какви рискове крие кастрирането при коткиКакви рискове крие кастрирането при коткиКастрацията при котките е с най-малко рискове за здравето на животното. Обикновено страничните ефекти са минимални.
Да кастрирам ли котката?Да кастрирам ли котката?Разгонването при котките е 3-4 пъти годишно по минимум две седмици. Периодът е кошмар за техните собственици. Разгоненото животно пищи, вие, мяучи, въргаля се, моли се и се глези. С денонощния си вой пощурява всички наоколо
Миризмите, които котките обичатМиризмите, които котките обичатКотките, както всички други животни, предпочитат да им мирише на прясно приготвена закуска. Освен миризмата на храна обаче, котките имат твърде странна представа за приятна миризма. Котките не могат да устоят на миризмата на валиериана
Кога и защо трябва да водите котката на ветеринарКога и защо трябва да водите котката на ветеринарПървата година на малките котета е една от най-важните за тяхното здраве. През нея стопаните трябва да ги предпазят от всички опасни заболявания, както и да укрепят все още крехкия им имунитет.
Какво трябва да знаете за котешкото зрениеКакво трябва да знаете за котешкото зрениеКотките и тяхното перфектно зрение са пословични. Когато котката е изплашена, зениците ѝ са разширени дотолкова, че могат да заемат цялата площ на окото.