Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Видове изчезват, ако се преместват животниВидове изчезват, ако се преместват животниЕкип от учени от няколко държави са установили, че преместването на животинските видове от едно място на друго има негативен ефект. Въпреки че за подобни проекти ежегодно се харчат милиони долари, според експертното мнение, те водят дори до по-голям риск
Животните са намалели с 50 процента за 40 годиниЖивотните са намалели с 50 процента за 40 годиниСмразяващи факти за драстичен спад сред популациите на над 3000 животински вида, изнесе AFP, позовавайки се на Световен фонд за дива природа (WWF). Агенцията съобщава, че за едва 40 години броят на животните е намалял с над 50 . В същото време човешкото н
Животните, които убиват най-много хораЖивотните, които убиват най-много хораВсяка година милиони хора по света загиват след нападения на животни. Все още има кътчета по света, непокорени от човека, където природата, колкото и да е красива, е и опасна. Представяме ви топ 10 на животните, които убиват най-много хора.
Ползват маймуни за охрана в ИндияПолзват маймуни за охрана в ИндияНови и странни практики навлизат все повече в иначе строгите традиции на сватбите в Индия. Последен писък на модата при сватбените обреди на субконтинента е наемането на маймуни от вида лангури за охранители на тържествата.
Кучета подушват рака на простататаКучета подушват рака на простататаСпециално обучени кучета могат да подушат, когато човек има рак на простата, съобщават от списание Сианс е авнир.
Маймуна наследява състояние от бездетно семействоМаймуна наследява състояние от бездетно семействоСемейна двойка индийски милионери завещаха цялото си богатство на маймуна, която отглеждат като домашен любимец, предаде Дейли Мейл.
Домашните животни и деца под един покривДомашните животни и деца под един покривВ крайна сметка – в никакъв случай мисията дете и животно у дома не е невъзможна. Просто не забравяйте, че животното също има своите нужди и трябва да се съобразявате и с него – то ще се превърне в част от семейството.
Пандите в Китай измират една по еднаПандите в Китай измират една по еднаСамо за последните два месеца четири панди от спасителен център, който се намира в северозападната част на Китай, са починали. Последното починало животно е пандата Фен Фен
Климатичните промени влияят на навиците на пингвинитеКлиматичните промени влияят на навиците на пингвинитеИзследването е първото научно откритие, което предполага, че климатичните изменения променят начина, по който пингвините усещат вкуса на храната, с която се хранят.
Жената, която отглежда над 10 игуани и други животниЖената, която отглежда над 10 игуани и други животни
18 Февр.
Ralitsa
Игуана вкъщи за някои съвсем не е голямо предизвикателство. Наскоро бе излъчен репортаж за българка, отглеждаща над 10 игуани и други влечуги в дома си.