Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Любовна драма между щрауси трогна АйтосЛюбовна драма между щрауси трогна АйтосСлучката започва още миналата година, когато бизнесмен от Варна решава да подари на зоопарка малко щраусче. Тогава птицата била само на няколко месеца и дарителят решава, че това място е най-подходящото за отглеждането й.
Французи изтезаваха куока - глобиха ги 4000 долараФранцузи изтезаваха куока - глобиха ги 4000 долараДвуутробното е изключително дружелюбно и не изпитва никакъв страх от хората – това е и основната причина куоките да са забранени за отглеждане в домашни условия.
Викове за помощ спасиха папагали от пожарВикове за помощ спасиха папагали от пожарПтиците крещели съвсем ясно и отчетливо помощ и огън, съобщават очевидци на случилото се. Това, разбира се, накарало пожарникарите да влязат и да видят какво се случва и дали има хора в беда в горящата сграда.
Делфин албинос променя цвета си, когато е тъженДелфин албинос променя цвета си, когато е тъженУникален делфин, заловен преди около година в залива на Тайджи, Япония, може да променя цвета си, в зависимост от настроението си.
Зебри-бегълци подлудиха полицията в БрюкселЗебри-бегълци подлудиха полицията в БрюкселВ началото на седмицата жителите и гостите на Брюксел сащисано наблюдаваха свободно галопиращите зебри в самия център на белгийката столица.
Кучета усъвършенстват ловните си умения върху млада мечкаКучета усъвършенстват ловните си умения върху млада мечкаПреди няколко дни снимки, разпространени от електронното издание СибТаймс, шокираха света. На тях се виждаше как кучета биват насъсквани срещу млада мечка, завързана с верига за дърво.
Коза-художник смая света с колекция картиниКоза-художник смая света с колекция картиниКозата-художник Боди от ботаническата градина в Албукерке, Ню Мексико, САЩ успя да смае света с таланта си в изобразителното изкуство. Експерти сравняват таланта на четиригодишното чифтокопитно с Ван Гог.
Маймуна помете дрон с пръчкаМаймуна помете дрон с пръчкаШимпанзе от зоологическа градина в Холандия създаде своя собствена зона, забранена за полети над клетката, където живее.
Най-големият заек в светаНай-големият заек в светаНай-големият заек в света според Книгата за рекордите на Гинес се казва Дариус. Дариус е от породата континентални гигантски зайци. Те са една от най-големите и най-старите породи.
Влюбени мишки си правят серенадиВлюбени мишки си правят серенадиСложността и структурата на т. нар. серенади на мъжките мишки се е изменяла в зависимост от това дали женската е пред тях или усещат единствено нейната миризма. Когато гризачите не виждали женските, те използвали много по-сложни и дълги песни.