Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Глобалното затопляне води до еволюции при птицитеГлобалното затопляне води до еволюции при птицитеПолски учен за пореден път се опита да привлече общественото внимание към въпросите на глобалното затопляне. Наблюденията на орнитолога Ярослав Новаковски от университета на Гданск ясно показват, как за период от едва 55 години измененията са налице
Откриха защо крокодилът спи с едно отворено окоОткриха защо крокодилът спи с едно отворено окоУчени откриха защо крокодилите спят с едно отворено око. Оказва се, че по този начин следят за потенциална опасност.
Домашен таралеж посети зъболекаряДомашен таралеж посети зъболекаряТаралеж от Челябинск може да е пример за всички, които ги е страх от зъболекар. Преди месец, на смелата животинка ѝ бяха извадени цели 20 зъба.
Oткриха нов вид гигантска костенурка на ГалапагосOткриха нов вид гигантска костенурка на ГалапагосОткриха нов вид костенурка на островите Галапагос. Представителите му са над 250.
В Тайланд прогонват слоновете с пчелиВ Тайланд прогонват слоновете с пчелиВ Тайланд местните власти от години се сблъскват с доста нетрадиционен и в същото време сериозен проблем. Селското стопанство и посевите в цялата страна страдат от слоновете, които кръстосват територията на насажденията необезпокоявани.
Знаете ли защо шията на жирафите е толкова дълга?Знаете ли защо шията на жирафите е толкова дълга?Учените от дълго време търсят отговор на въпроса Защо шията на жирафа е толкова дълга. Теориите по въпроса да две.
Конелюбец опита да прелъсти жребецКонелюбец опита да прелъсти жребецАлън Блeкман сгази лука, след като беше заловен, че се е опитал да прелюбодейства с кон. Господинът от Нортфолк имал мераци към жребец, но същият изглежда не отговорил на чувствата му.
Гарван държи стопанина си за заложникГарван държи стопанина си за заложникНеподозирани проблеми си докара добронамерен британец, склонил да помогне на бедстващ гарван.
Ревящите маймуни крият срамна тайнаРевящите маймуни крият срамна тайнаСпециалистите се натъкнали на нещо ексклузивно. Техните проучвания разкрили неподозирана тайна на мъжките ревящи маймуни.
Ужас! Създадоха супермускулести ГМО кучетаУжас! Създадоха супермускулести ГМО кучетаКитайските генетици за пореден път приложиха технологията за редактиране на гени CRISPR. Те я използваха за създаване на супермускулести кучета.