miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на американски булдог

Характер и поведение на американски булдог

Характер и поведение на американски булдог
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Американският булдог е много весело и дружелюбно куче, което заедно с това се разбира прекрасно с всички членове на семейството. Особено силно си проличава търпението им при малките деца, като те никога не биха ги наранили, дори ако малчуганите ги дразнят много.

Въпреки че са много добронамерени, не винаги лесно се разбират с другите животни. Именно затова е важно от най-ранна възраст да започнете да го обучавате не само на кучешките команди, но и на безконфликтни отношения и социализация с другите любимци. Това е много важно при отглеждането на американския булдог.

Поведение на американски булдог

Към непознатите за тях хора те се отнасят с особена бдителност и не се доверяват лесно, затова винаги трябва да сте внимателни при запознанството на американския булдог с другите хора. Въпреки по-буйния си нрав, в това отношение може да се каже, че тези кучета няма да тръгнат да нападат дори непознатите безпричинно.

Едно от най-големите достойнства на тази порода кучета е техният интелект, преданост и всеотдайност. Именно затова с тях не бива да се тревожите за нищо, защото те винаги ще ви защитят и никога не биха за замислили за това.

Доста ще ви е трудно да ги изплашите или да ги учудите, тъй като тези кучета имат доста развита нервна система. С лекота можете да ги обучите и дресирате дори на много сложни команди, но е важно да започнете да ги възпитавате от рано.

Характер на американския булдог

Американски булдог

Въпреки интелекта си, бъдете сигурни, че те далеч няма да бързат да ви се подчинят веднага. Характерът на американския булдог има своите особености. В началото ще ви се наложи да установите визуален контакт, както и кучето да разбере, че вие сте на върха на йерархията.

Именно затова ще се наложи в началото да се доста търпеливи, защото въпреки старанието ви понякога кучето може да се инати. Само с помощта на ранното възпитание ще можете да коригирате донякъде тези особености в поведението на американския булдог, но все пак не очаквайте чудеса, защото това е част от темперамента на породата.

Ако имате малки деца, тогава винаги е важно да подхождате отговорно и да им обясните, че кучетата не са плюшени играчки и не бива да са груби с тях. Можете дори да включвате децата си към процеса на дресировката на кучето, като така те не само ще се учат на отговорност, но и да се грижат за някого.

Няма лоши кучета, а само безотговорни стопани. Именно затова е важно да помислите 100 пъти преди да решите да си вземете домашен любимец. Дали сте готови да носите отговорност за живо същество и да се грижите отлично за него?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати