Защо всяко дете трябва да израсне с куче?

1 от 23 Снимки
Всяко дете се нуждае от куче

Отглеждането на дете е отговорно занимание, което изправя пред големи предизвикателства всички родители. Същото може да се каже и за отглеждането на куче. Затова не всички майки и татковци се престрашават на подобна стъпка.

Но повечето, които са решили да отглеждат дете и куче заедно, ще ви кажат, че това може да е доста забавно и емоционално начинание. Нещо повече - израстването на детето с куче може да даде на хлапето безкрайно ценни уроци за живота.

Така че кучето не е просто най-добрият приятел на човека, а и най-верният другар на детето.

Ето и кои са най-големите ползи от отглеждането на дете и куче заедно!

1. Бебетата, които живеят с кучета, се разболяват по-малко.

Скорошно проучване в университетска болница във Финландия показва, че бебетата, които са живели с кучета през първата година от живота си с кучета, са показали по-висок имунитет от мъниците без домашни любимци.

2. Кучетата подобряват четенето на децата.

Някои деца имат нуждата да четат на глас пред някого, за да подобрят тази своя способност. Оказва се, че в ролята на добър слушател влизат кучетата. А децата, които четат на своите шаровци, се отличават с по-богата реч и по-гладко умение за работа с текстове.

3. Децата с кучета по-рядко страдат от алергии и астма.

Изследователи са открили, че децата, израснали с кучета, са по-малко предразположени към алергии и астма от малчуганите, които нямат животинки.

4. Хлапетата с кучета се движат повече.

Разбира се, това важи не само за малките деца, но и за възрастните. Просто всички стопани на кучета са „принудени“ да се движат повече. Но пък тази особеност е добре дошла за днешните малчугани, които предпочитат да стоят на компютъра и рядко се сещат да излязат навън.

5. Кучетата вършат чудеса за деца с аутизъм.

Според канадски учените децата с аутизъм се повлияват положително от контакта с животни и най-вече с кучета. Лабрадор, Немска овчарка, Голдън Ретривър, Бобтейл са сред породите, които общуват добре с деца и могат да са прекрасни асистенти на малчугани, които се нуждаят от специални терапии.

6. Кучето учи детето на приятелство.

Децата могат да усвоят много положителни навици и качества от живота с куче. Сред тях са преданост, истинско приятелство, любов, грижа за ближния, нежност. Човек, който знае как да бъде отговорен и добър към друго живо същество, може само да е стойностна част от обществото.

Ако и вие искате да вземете лаещ другар на детето си, разгледайте нашите обяви за кучета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати