miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Най-лесните за отглеждане декоративни кучета

Най-лесните за отглеждане декоративни кучета

Лесни за отглеждане на декоративни кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Дребните породи кучета са сладки, мили и предизвикват умиление у хората, което прераства в желание палето да си остане все така малко и симпатично.

Това е възможно, тъй като съществуват декоративни породи кучета. Те са идеални за всички любители на лаещи домашни любимци, но разполагат със скромна жилищна площ.

Мъниците сред кучешкото царство освен това се гледат лесно и се разбират добре както с децата, така и с възрастните хора в домакинството. Те са истински любимци на всички в семейството.

Ето кои от тях са най-лесните за отглеждане декоративни кучета:

Болонка

Тази декоративна порода кучета е селектирана в северната част на Италия, по-точно в град Болоня, който е дал името си на вида. Животинчето е дребничко, само около 30 сантиметра височина, а теглото му не надвишава 10 килограма. Козината на болонката е бяла и къдрава. Изключително силно се привързва към семейството, в което живее. Кученцата се гледат лесно. Средно болонките живеят по 12-13 години.

Пекинез

Пекинез

Пекинезът е още една миниатюрна порода кученца, чийто произход е от Китай. Мъничето е само 20 сантиметра високо, а теглото му не надхвърля 4, 5 килограма. Мъжките са само около 100 грама по-тежки от дамите. Кучетата се гледат лесно, защото са добродушни и мили към всички. Само отделни екземпляри имат упорит нрав.

Чау-чау

Породата чау-чау представя още едно китайско кученце с малки размери. Екзотиката у него е по-голяма, тъй като има необичаен син език и представлява една пухкава топчица козина. Кученцето не е голямо, между 45 и 56 сантиметра на ръст, теглото му стига до 40 килограма. Те са интелигентни, добри, готови да защитават стопаните си и затова се отглеждат лесно. Кучетата чау-чау средно живеят 10-12 години, а съжителството с тях е приятно и безпроблемно.

Мини пинчер

Миниатюрен пинчер

Миниатюрните пинчери външно приличат на добермани и това ги прави странни на външен вид. Приликата им с агресивните кучета обаче остава само до тук. Малкият пинчер е изключително предан приятел на своя стопанин. Макар че е само до 33 сантиметра висок и тежи максимум 5 килограма, този безстрашен малък домашен любимец с всички сили защитава стопаните си и е лоялен до края на живота си. Отглеждането на пинчера е лесно, защото кученцето се вписва идеално в човешката среда.

Йоркширски териер

Това декоративно кученце е истинско мини бижу от английското графство Йоркшир, където ги селектират през ХІХ век.

Миниатюрното кутре е едва 3, 5 килограма като само някои екземпляри са по-едри. Ръстът им също е съвсем скромен, те се извисяват над земята едва 22 сантиметра. Характерът на йоркширски териер е жизнерадостен, любвеобилни са и в същото време уравновесени, което ги прави лесни за отглеждане. Те са подходящи дори за хора с алергия към кучета поради особеностите на козината си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати