miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Топ 10 на най-любвеобилните породи котки

Топ 10 на най-любвеобилните породи котки

ХрисиХриси
Новак
5623
Американска късокосместа котка
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Котките са едни от най-обичаните домашни любимци. Сладки, гальовни, красиви, те покоряват сърцето ти само с един поглед. Известни са с това, че проявяват смело характер, лекуват физически болки и винаги са насреща, които имаш нужда да гушнеш някого.

За онези от вас, които все още не са имали котенце вкъщи, но обмислят да си вземат, сме събрали на едно място най-любвеобилните породи котки. Оставяме избора на мъркащо приятелче във вашите ръце.

Американска късокосместа котка

Американска късокосместа котка

Изтънчен ловец, с иначе спокоен нрав, който без проблем ще хване всяка мишка, която види. Тази порода е дружелюбна, много енергична, лесно приспособяваща се към средата, в която живее. Обичат да се излежават и обикновено са жадни за вниманието на своите стопани.

Абисинска котка

Мили същества, безкрайно игриви. Тази порода страни от непознати, тя държи на своите стопани. Могат умело да забавляват децата във вашето семейство.

Регдол

Регдол

Най-красивата порода котки. Те обожават своите стопани и се чувстват зле, когато не са край тях. Те спадат към котките със сини очи. Тя е истинско бижу, което ще сте щастливи да притежавате вкъщи. Определено са прекрасни и любвеобилни котета.

Ангорска котка

Интелигентен и дружелюбен приятел, чиито мили очи ще те успокояват винаги, когато имаш нужда. Една от най-древните породи котки, тази котка е подходяща за семейства с деца, както и за всеки дом, чийто стопанин се нуждае от компания.

Ашера

Ашера
Снимка: Pinterest

Една от скъпите породи котки. Тя има силно изразен характер. Енергична и е и много красива със своята леопардова украска. Ашера спада и към любвеобилните котки.

Манкс

Мъничко космато приятелче, което ще ви забавлява искрено. Това коте има почти невидима опашчица. Лесно може да бъде обучено да ловува мишки. Страшен сладур, който обича своите господари.

Шотландска клепоуха котка

Шотландска клепоуха

Сладко и много чаровно коте, което ще те слуша и ще ходи след теб непрекъснато. Има два вида – с дълга и с къса козина. Клепоухите уши и големите невинни очи са нещото, което проправя път към сърцата на хората.

Тойгер

Най-скъпата котка на света. Ако си мечтаете за тигър вкъщи, може да го имате, но в умален вариант. Красива, любвеобилна, интелигентна порода, която се обучава лесно.

Пясъчна котка

Пясъчна котка

Красиво създание, което обича високите градуси и добрите хора. Би могла да бъде чудесен ловец.

Персийска котка

Страшно красива и спокойна порода, отличаваща се с големи очи, дълга козина и дружелюбен нрав. Тя се привързва силно към своите стопани, лесно учи команди и обича да си играе. Една от най-прекрасните любвеобилни породи котки, които бихте искали да се излежава на вашия диван.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати