Характер и поведение на британската късокосместа котка

Британска котка

Макар да сме част от Европа, у нас по-познати породи котки са сиамска котка, персийска котка, ангорска котка, както и нашенските си улични превъзходни, които с изключение на факта, че не разполагат с данни за каквото и да е родословно дърво, по нищо не отстъпват на породистите.

Да, наясно сме за всички гореизброени породи, знаем коя котка как изглежда и как да се грижим за нея. А какво ще кажете за британската късокосместа котка? Тук ще ви запознаем с нейния характер и поведение и защо тя, макар и не толкова популярна у нас, е чудесен домашен любимец. Какво трябва да знаем за характера и поведението на британската късокосместа котка?

Британска късокосместа котка

Както сами се досещате, родина на британската късокосместа котка е Обединеното кралство, където тази порода котки се радват на голяма почит.

Британската късокосместа котка може съвсем спокойно да се нарече елегантно тромава и подчертано ленива. Тя изобщо не отговаря на познатата ни приказка Любопитството уби котката, защото изобщо не е любопитна. Рядко ще намерите отворени шкафовете си или разровичкани дрехите си.

Докато вие отсъствате от дома, вашият любимец най-вероятно ще си почива от дейности, от които дори не се е изморил. Британската котка обожава да си почива или направо да спи, което пък за вас означава, че тя рядко ще дивее из дома ви и рядко ще прави каквито и да са пакости.

Друго предимство на британската котка е, че тя има гъста, но къса козина и успява сама перфектно да се грижи за хигиената и външния си вид. Не е необходимо редовно да я разресвате, още по-малко пък да я къпете.

Късокосместа котка

Британската късокосместа котка обича стопаните си и им показва обичта си, но не им досажда. Разбира се добре с всички членове на семейството, включително с деца и други домашни любимци.

И може би най-важното ѝ предимство е, това че тя се радва на крепко котешко здраве, за разлика от много ориенталски породи котки. Да, посещавайте редовно ветеринар за ваксинации на котката, но без да се притеснявате. Той рядко ще открие някакво заболяване в домашния ви любимец.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати