miau.bg»Статии»Животински Свят»Невероятни животни-хибриди

Невероятни животни-хибриди

Нина НордНина Норд
Джедай
226143
Невероятни животни-хибриди

На планетата ни съществуват много невероятни животни, които са хибриди и изглеждат като обработени с компютърна програма, но всъщност са реални. Те са резултат от генно инженерство, но съществуват и хибриди, създадени в природата, без намесата на човека.

Лайгърът, известен и като лигър, е хибрид от лъв и тигрица. Те съществуват само в зоопаркови условия, и се развъждат с помощта на хората. Лайгърът расте дълго и тежи до 418 килограма. Това е най-едрият представител на семейство котки на планетата.

Тайгън е хибрид, получен от кръстосването на тигър и лъвица. Тайгънът е по-малък от лигъра, но също е доста едър. И тайгънът, и лайгърът са с козина, която е на ивица като при тигрите, но е със златист цвят, което е характерно за лъвовете.

Невероятни животни-хибриди

Зеброидът е хибрид между зебра и кон. Зеброидите съществуват доста отдавна - преди около 200 години. Зеброидите приличат външно на коне, но имат характерните за зебрите ивици. Има зеброиди, които са кафяви на цвят, но с черни ивици като при зебрите. Зеброидите са продукт на дивата природа и не могат да бъдат опитомени, тъй като са изключително агресивни.

Койвълкът е хибрид между койот и вълк и се среща много рядко. Това странно животно живее в Северна Америка и е по-дребно от вълк, но по-едро от койот. Междувидовото кръстосване между вълци и койоти и възможно, тъй като популацията на вълци в Северна Америка се възстановява през последните десетилетия.

Гролар е хибрид между полярна мечка и кафява мечка, който е известен като полярно гризли. По-голямата част от полярните гризлита живеят в зоопарковете по света, но има случаи, в които те се срещат в дивата природа. Ловец от Аляска застрелял през 2006 година гролар. Външно гролар прилича на кафява мечка с по-светла козина, но е с поведението на полярна мечка.

Невероятни животни-хибриди

Съществува и хибридно животно, създадено от кръстосване на ягуар и лъвица. Той се нарича яглайън. Два представителя на този нов вид - Жажара и Цунами, са родени в резердвата Беър Крийк в Онтарио.

Леопон е хибрид от мъжки леопард и лъвица. В дивата природа тази кръстоска не може да бъде осъществена, затова леопони има само в зоопарковете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest