Палава фауна: Сред кои животни има най-много гейове?

Палава фауна: Сред кои животни има най-много гейове?

До средата на ХХ век данните за хомосексуалното поведение сред животните били много оскъдни, но не защото такива взаимоотношение не са се забелязвали. Макар и хомосексуализъм сред животните да има от хилядолетия, научният свят потискал информацията поради консервативните социални нагласи на обществото към еднополовите взаимоотношения.

Типичен пример е изследователят Джордж Мъри Левик, който публикува мащабен труд за хомосексуалното поведение на пингвините в Антарктида. Това става през 1911 година, но трудът му вижда бял свят едва през 2012 година.

Новите научни изследвания не се свенят да показват какви са сексуалните предпочитания на животните. Дори ученият Петер Бокман твърди, че всички животински видове с изключение на тези, които не правят секс, са склонни към хомосексуално поведение – от най-големия хищник до най-малкото насекомо. Ето и тези видове животни, сред които случаите са най-често регистрирани.

Жирафи

Жирафите са едни от животните, сред които се забелязват най-много хомосексуални контакти. В зависимост от големината на всяко стадо, между 30 % и 75 % от индивидите практикуват еднополова любов.

Лъв

В семейството на котките при лъвовете са документирани най-много хомосексуални взаимоотношения. Женските индивиди проявяват такова поведение, когато са в плен, но най-често то се забелязва при мъжките. То се изразява в симулиране на сексуален акт и е характерно за 12 % от мъжките лъвове.

Сив кит

Еднополовите връзки не са само за малките същества. Дългият близо 15 метра и тежащ 36 тона сив кит също проявява подобно поведение. По време на акта мъжките се трият един в друг, докато плуват корем до корем в продължение на километри.

Дива зеленоглава патица

Дивите патици са първенци сред птиците по хомосексуално поведение. Приблизително 21 % от тях са склонни на това. В действителност мъжкият остават при женската само докато тя снася яйцата си.

Дървеница

Палава фауна: Сред кои животни има най-много гейове?

Освен че са досадни вредители в къщите ни, мъжките дървеници могат да бъдат досада и за себеподобните си мъжки представители. Според странен еволюционен развой тези насекоми биват сексуално привлечени от всяка нова буболечка, дошла в територията им. Веднага след като това стане, те осъществяват полов акт с нея, независимо от пола ѝ.

Слон

Палава фауна: Сред кои животни има най-много гейове?

Както африканските, така и азиатските слонове са склонни към хомосексуални връзки. Макар и самият акт да е кратък по време, връзки им са трайни и продължават с години. Изследвания показват, че близо 45 % от азиатските слонове имат еднополови контакти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати