Куче извървя 300 км, за да се върне при спасителката си

Куче

Кучетата са по-добрите хора и по-добри от хората във всяко едно отношение. Ако имате съмнения по този въпрос, прочетете следващата интересна история и ще се уверите, че сме прави.

Историята на кучето Шави и нейната спасителка Нина се случва в руския град Ростов, където зимите са изключително тежки и студени.

Бездомното куче Шави, на грузински черен, получава името си от незнайна спасителка, която го намира, захвърлено на градското сметище. Палето е било премазано от кола, двата му задни крака са били счупени, а водачът, причинил му тази болка, просто го захвърлил на сметището, където го оставил да умре от раните си или от измръзване.

Но на Шави ѝ е било писано да живее, макар и осакатена. Раненото куче било намерено от състрадателна девойка, която го завела при единствения в Ростов ветеринар.

Трогнат от състоянието на спасеното куче, ветеринарят се съгласил да направи операция, с която да спаси кучето при това на символична цена.

И тогава в живота на Шави се появява Нина Барановска, която го дарява с цялата любов на света и преобръща живота на осакатената животинска.

След сложната операция на кучето, при която са му поставени метални болтове, някой трябва до поеме грижата за него и да му помогне да премине през целия процес на възстановяване. Грижата за Шави поема временно Нина, която живее заедно с майка си, 5-годишната си дъщеря, 3 котки и 2 кучета. В продължение на 6 месеца тя полага грижи за Шави, помага ѝ отново да се социализира и да се изправи на крака.

Притисната от битови неуредици Нина е принудена да потърси нов дом за Шави, която напълно се е възстановила от катастрофата. Не намира подслон за кучето в Ростов, затова го дава на мило семейство в град, отдалечен на 300 километра от Ростов.

Няколко дни след като Шави получава нов дом, нейните осиновители съобщават на Нина, ме кучето е избягало от дома и не могат да го открият.

Две седмици след бягството си Шави се появява пред дома на Нина, която междувременно е напуснала стария си апартамент и се е пренесла в нов и по-голям дом. Изтощена от дългото пътуване, но щастлива, Шави е най-доволното куче на света, защото е успяла да се върне при спасителката си.

Трогната от любовта и лоялността на Шави този път Нина решава да я задържи и отказва да даде кучето за осиновяване. Отглеждането на малко дете и толкова животни определено е предизвикателство за скромните доходи на Нина.

Когато историята се разчува, младата жена почва да получава десетки предложения за финансова помощ за отглеждане на кучето, но тя отказва всички. Нина иска историята на Шави да стигне до възможно повече хора, за да ги накара да отворят сърцата си за животинките, които имат нужда от помощ в суровите зимни условия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати