Хранене на алабай

Хранене на алабай
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Алабай е порода едро куче, с мощна физика и добре развита мускулатура. Това работещо животно е добър помощник на човека и затова сред грижата за алабай важно място се пада на хранителната му диета. Тя трябва да бъде добре планирана.

Купуването на евтини месни продукти не може да задоволи хранителните нужди на този полезен домашен питомец и той ще се нуждае от скъпи витамини, минерали и хранителни добавки. Затова не бива да се подценяват възможностите на сухата храна. Тя е балансирана, обогатена с всичко необходимо и лесна за използване.

Смесеното хранене също е опция при алабай. Кучето е едро, хранителните порции - големи и това дава възможност за комбинации. Няма строго определени граници в съотношението на суха и консервирана храна, но е добре да се редува.

Съществуват някои правила при храненето на голямото куче, каквито са всички екземпляри от порода алабай.

- Поставките за съдовете за храна и вода на кучето е добре да бъдат с възможност за регулиране на височината.

- Фуражът с високо качество е препоръчителен, независимо дали е суха храна, смесено хранене или консерви.

- Алабай е добре да се храни 30 минути след разходка или двигателна активност

- Напълно неприемливо е да се дават сладкиши, тръбни кокали или обработена човешка храна на алабай.

Възрастното животно трябва да има различен хранителен режим през лятото и в студеното време. Високото съдържание на протеини и въглехидрати се препоръчва през зимата. Леките храни с превес на зеленчуци са подходящи за лятото.

Храни за алабай

Зърнените храни, месото, но само постно, са подходящи за основа на диетата му. Зеленчуците и растителното масло са добавка към сготвената храна в една примерна диета за началото на седмицата.

Карантиите с добавка на зърнени култури са добра идея в средата на седмицата. Добре е да се дава ръжен хляб на алабай, той е полезен за здравето му. Яйцата и растителното масло може да разнообразят храната му.

На края на седмицата може да се разтовари стомаха му чрез кефир или лека зеленчукова храна.

Малкото кученце алабай се храни по 6 пъти на ден, когато е бебе. Като състав храната на мъничето е като на възрастните животни, но трябва да се накисва във вода и да се коригират порциите на големина. С напредване на възрастта порциите стават все по-големи, а честотата на хранене на кучето намалява постепенно, докато се достигне нивото на възрастното животно след 6 месеца.

Ако се състави и следва правилна хранителна диета алабай ще покаже, че е много здраво и енергично куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати