miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на мини шнауцер

Дресура и обучение на мини шнауцер

мини шнауцер дресура

Мини шнауцерът е често избирана порода кучета за домашен любимец в градските условия на живот заради предимствата му, дължащи се на компактните му размери, както и заради чудесния му характер, съчетаващ игрив и весел нрав, привързаност и лоялност, с качества на истински пазач на дома и семейството, на който може да се разчита, защото постоянно е нащрек за опасности, дебнещи любимите му хора.

За да може да се справи в динамичната среда на градския живот обаче, мини шнауцерът има нужда от социализиране от ранна възраст, а също така от внимателно обучение и дресировка.

Дресура и обучение на мини шнауцер

Възпитанието на мини шнауцера започва от първия ден в новия му дом. Обучението, според специалистите, трябва да започне по-късно, за да се достигне възраст, в която кученцето схваща лесно това, което се иска от него.

Първото задължително условие за правилното обучение и възпитание на мини шнауцера е създаването на отношения на доверие и любов между домашния любимец и стопанина. В това взаимно чувство най-важно е осъзнаването на мястото на мъничето в йерархията. Уважението към стопанина и приемането му като лидер е условието да изпълнява зададеното му.

Умните и упорити кучета от тази порода се нуждаят от мотивация, за да изпълняват исканията към тях. Грубият глас, с който се произнасят командите няма да работи. Обидите към питомеца водят до загуба на доверието му.

мини шнауцер обучение

Нервната система на кученцето вече е оформена, когато започва обучението, и то е в състояние да запомни и възпроизведе всички команди.

Най-простата от тях е да донася предмети и обикновено се започва с нея. По природата те обичат да тичат след движещи се предмети и може да се започне с любима играчка, която да се подхвърля и донася.

Обучението при породата е начин да се култивира агресията и гнева, които са заложени в характера. Определено джуджето шнауцер ще се опита да се наложи в дома и за целта може да хапе, затова подобни лудории трябва да се пресекат веднага.

Не бива да се забравя, че въпреки миниатюрните си размери това животинче има отлична памет и инстинкти. Затова обучението посредством наказания не води до успех.

Общуването развива положителните инстинкти на животното и го превръща в надежден и верен спътник и защитник на стопанина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати