Какво означават тези 4 вида поведение при кучетата?

Какво означават тези 4 вида поведение при кучетата

Декодирането на поведението на вашия домашен любимец може да е показателно за неговото настроение и здраве, поради което е важно да познавате поне основно езика на тялото при кучетата

Всички знаем, че когато кучето лае и показва зъби, това е признак на агресия и страх. В такъв момент не бива да дразним палето. От друга страна, куче, което маха с опашка, показва добронамереност и любопитство.

Понякога поведението на кучето също показва как ви възприемат в качеството на стопанин и какво чувстват те към вас. Зооспециалистите са успели да разгадаят 4 вида кучешко поведение и разкриват какво означава то.

Кучето рови

Сигурно сте забелязали, че куче ви често рови в одеялата, леглото ви или леглото си. Кучетата обикновено копаят навън по много причини - за да скрият нещо, което намират за важно, да си направят хладно, уютно място или да се скрият. Ако откриете, че кучето ви копае или драска одеялата, не се притеснявайте, то просто се подготвя за сън и прави пространството по-уютно. Понякога ровенето във вашите вещи може да е породено и от скука при домашния любимец.

Кучето притиска глава

Кучето си притиска главата

Кучето притиска главата си лекичко към вас, защото ви обича. Ако обаче видите как вашият домашен любимец притиска главата си към стената силно, заведете домашния си любимец при ветеринар! Възможно е вашият четириног приятел да страда от мозъчно заболяване или евентуално токсично отравяне. Не отлагайте и не пренебрегвайте това кучешко поведение, тъй като може да подсказва здравен проблем на животното.

Кучето се усмихва

Да, дори кучетата се усмихват и са много приятна гледка!  Приветливото изражение на кучето показва, че то се чувство щастливо и доволно от живота си. Често то е съпроводено и от махащата опашка на четириногия ви другар.

Кучето се върти в кръг

Кучето се върти в кръг

Забавно е да видите как вашето куче гони опашката си в кръг. Това показва, че вашето куче е в добро настроение и си играе. Повтарящите се често кръгове обаче могат да бъдат и признак за заболявания при кучетата. Ако вашият домашен любимец не може да спре да кръжи, тогава е време да го заведете при ветеринар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати