Белгийска Овчарка Грьонендал

Белгийска Овчарка Грьонендал
Снимка: Blaer/pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Белгийска овчарка Грьонендал имат фини линии на главата, но за сметка на това торса е по-квадратен. Тези кучета са средни по размер и с дълга козина, като движенията им са леко отсечени и по-груби.

Породата се отличава от други овчарки по красивата си черна окраска, която на светлина дори леко синее. Възрастните кучета са високи около 60-70 сантиметра, като на тегло достигат 27-29 килограма. Обикновено мъжките са една идея по-едри от женските, като това е характерно за повечето породи кучета и животни като цяло.

Характер на Белгийска овчарка Грьонендал

Породата Белгийска Овчарка Грьонендал произхожда от Белгия, като в миналото овчарите са ги използвали за работни кучета. Те са резултат на кръстосване, като са идеални за отглеждане в къща с голям двор, тъй като породата е много активна физически. Кучето е много предано и винаги ще защити стопанина си, ако се наложи.

Привързва се към всички членове на семейството и дори лесно се разбира с малките деца. Има вродени охранителни истински, като това е характерно за всички породи Белгийска овчарка - Грьонендал, Малиноа, Тервюрен и Лакеноа.

За да развие обаче, питомецът ви целия си потенциал, вие ще трябва да го дресирате и обучавате от най-ранна възраст. Винаги започвайте от по-лесните кучешки команди и преминавайте към по-сложните. Само така ще можете да постигнете траен успех при възпитанието на кучето ви.

Другият важен момент е интонацията, тъй като реално кучето не ви разбира, какво казвате, а се ориентира по тембъра на гласа ви. Социализацията на кучето е другата ви опорна точка, ако искате да успеете да дресирате Белгийска Овчарка Грьонендал. Никога не бива да използвате физическа сила или да викате на животното, тъй като това е не само непозволено, но и няма да постигнете никакъв успех.

Отглеждане на Белгийска овчарка Грьонендал

За да е здраво кучето ви и да се чувства добре, вие трябва да се грижите отлично за питомеца ви, като това включва разбира се и разнообразното хранене. Именно то е в основата на доброто самочувствие на тези животни, тъй като с храната те получават важните за организма хранителни вещества, минерали, витамини и микроелементи.

Въпреки това обаче някои породи са предразположени към определени заболявания, като белгийската овчарка Грьонендал често боледува от офталмологични патологии или дисплазия на тазобедрената кост.

Ако сте решили да храните кучето си с естествена храна, тогава е важно да се консултирате с ветеринар, който да ви посъветва относно дневната порция и нужди на кучето ви. При нужда могат да се направят изследвания, за да се прецени дали кучето ви получава всички необходими витамини и минерали, като ако се налага лекаря ще предпише витаминен комплекс.

За разлика от Малиноа, белгийска овчарка Грьонендал е дългокосместа и се налага да решите кучето няколко пъти на седмица. Мъжките имат по-дълга козина от женските, като окосмяването около врата им е и по-гъсто.

Ако си търсите послушно куче за декорация, тогава белгийска овчарка Грьонендал не е най-добрият избор за вас. Ако обаче водите активен начин на живот и имате опит с кучетата, тогава смело можете да се спрете на тази порода, която ще се превърне във верен приятел на цялото семейство.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати