Афенпинчер - характер и поведение

Характер и поведение на афенпинчер

Афенпинчерите, познати още като маймунски кучета(на немски Affenозначава маймуна), са дребни кучета, но борбени и изпълнени с енергия животни. Този мустакат малък дявол е потомец на множеството териери, които са населявали Европа през 17-ти и 18-ти век. Тяхната основна цел е била да ловят мишки и плъхове в конюшните с конете и магазините в градовете.

Явно още тогава някои от тези космати приятели са се харесали на дамите, защото постепенно започват да бъдат развъждани в по-малък размер, за да са „удобни“ компаньони. Днес афенпинчерът са рядка порода кучета, но придобиват особена известност през 2002 година, когато представител на породата печели едно от най-големите изложения за кучета в света.

Афенпинчер - характер и поведение

По характер афенпинчер е забавно и смело куче, а невероятният им темперамент никога не може да бъде предвиден. Тези кучета се дресират бързо и нямат никакъв проблем да се приспособяват към всякакъв вид промени.

Това ги прави прекрасни партньори за хора, които обичат да пътуват, тъй като винаги са готови за приключение. Често хората, които имат афенпинчер, казват, че те са много чувствителни и внимателни, но въпреки това зад привидно малкото тяло, се крие душата на едно огромно куче.

Афенпинчер

Здрави, умни и винаги нащрек, по по поведение афенпинчерите са чудесни кучета-пазачи, които не се боят от почти нищо. По принцип не са шумни, но лесно могат да ви привлекат вниманието.

А когато това стане, ще се наложи да изчакате известно време преди да се успокоят напълно. Афенпинчерите възприемат ролята си на пазач на къщата и семейството много сериозно и въобще няма да се поколебаят да уведомят целия квартал, когато някой се приближава към входната ви врата.

Социализацията с други животни е изключително важна за тази порода, ако искате животното да бъде уравновесено. Афенпинчерите могат да бъдат доста упорити, затова обучението им трябва да започне още от най-ранна възраст. За щастие обаче, когато това стане, те нямат нищо против да се учат и да правят собствениците си щастливи.

Едва ли има по-подходяща порода куче за семейство от афенпинчера. Стига вие да му обърнете достатъчно внимание, можете да бъдете сигурни, че те ще ви се отплатят.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати