miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета с дълги уши

Породи кучета с дълги уши

Породи кучета с дълги уши
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Ушите без съмнение са една от най-определящите характеристики на кучето. Изправените триъгълни уши могат да създадат впечатление, че кучето е напрегнато и готово за действие. Има и други с дълги клюмнали уши, които изглеждат сякаш постоянно са готови за дрямка.

Все пак, само защото ушите на кучето са клюмнали не означава, че характера им е мързелив или отпуснат. Подобно на хората, физическите характеристики могат да бъдат подвеждащи. Но едно е сигурно, кучетата с дълги уши определено имат своя чар.

Ето и няколко такива породи:

Бигъл

Въпреки че тази порода принадлежи към ловджийските кучета, това не означава, че те нямат нежна страна. Всъщност тази порода е обожавана заради своята доброта и обичлив темперамент. Те са прекрасни семейни кучета, тъй като са спокойни и внимателни, особено около деца.

Блъдхаунд

Кучета с дълги уши

Малко породи кучета са толкова емблематични, колкото Блъдхаунда. Всеки, който е израснал, гледайки Лисицата и Хрътката на Дисни веднага ще разпознае увисналите уши и набръчканата шия.

Въпреки че са били отглеждани за лов, от Средновековието насам се използват и за проследяване на хора (например престъпници, които бягат от закона). Счита се, че обонянието им е над 1000 пъти по-мощно от човешкото.

Басет Хрътка

Късото и стегнато тяло на Басет хрътката кара ушите на кучето да изглеждат още по-дълги отколкото са. Ушите им често стигат доста под раменете, обримчвайки дългите им тесни муцуни и придавайки им мрачен вид. Освен това те имат уникални петна над очите, придавайки им любознателно изражение.

Ваймаранер

Ваймаранерът, наричан също сив призрак, освен отличителните дълги уши има и проницателни сини очи. Достойният им външен вид ги е превърнал в любимци сред кралските особи като другари за лов.

Въпреки че телата им са издължени и жилави, ушите им са дълги и пухкави, което ги отличава сред останалите породи в този списък. И макар повечето Ваймаранер да са с къси козини сред тези аристократични кучета има и такива с дълги козини.

Кокер Шпаньол

Кокер Шпаньолът е куче с дълги уши

И английските, и американските се разпознават лесно, защото дългите уши са характерни за тази порода

Те са изключително чувствителни кучета, така че макар да се обучават сравнително лесно, обучението трябва да бъде внимателно и с много поощрение. Острата вокална критика може да ги накара да се чувстват притеснени и това ще затрудни дресировката на кучето.

Папийон

Папийон означава пеперуда на френски и един поглед към ушите им ще разкрие защо са наречени така.

Реалната дължина на ушите им може да варира доста, но това е една от определящите характеристики на това щастливо малко куче. Те са от категорията на декоративните кучета, но със сигурност имат доста мозък в малките си глави.

Афганска хрътка

С тази порода е трудно да се определи къде свършва козината и къде започва кучето, поне ако козината е оставена да израсне. По принцип се движат и държат предпазливо, но когато става въпрос за игра обичат да се лигавят, мятайки се бясно наляво-надясно докато се забавляват.

Дакел

Дакелът е сред породите кучета с дълги уши

Дакелите едва ли са сред любимците, за които се сещате, когато говорим за породи кучета с дълги уши. Но тъй като главите им са толкова малки, ушите лесно изпъкват пред всяка друга физическа характеристика на главата.

Освен дългите уши, има много други неща, които ще ви накарат да заобичате дакела. Те имат очарователен характер и понякога могат да бъдат дори забавни. С тях никога не е скучно.

Ирландски сетер

Ирландските сетери наподобяват в известен смисъл своите братовчеди Английския и Шотландски Сетер, но са малко по-отстъпчиви. Те могат да бъдат упорити, но най-често са просто приятни кучета, които бързо реагират на дресировка с положително поощрение.

Черно-кафяв кунхаунд

Тази порода е кръстена така заради цвета си и безупречната си способност да проследяват миещи мечки.

Известна с постоянството си, тези кучета са способни да издържат както на горещо лято, така и на студена зима и всякакъв вид терен. Тази порода е една от малкото истински американски породи кучета.

Ако желаете да си вземете кученце от някоя от породите, разгледайте тези обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати