miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Най-лесните за дресиране породи кучета

Най-лесните за дресиране породи кучета

Пудел
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Повечето хора търсят куче, с което лесно се живее, което лесно ще се научи да изпълнява кучешки команди. Всички кучета могат да бъдат дресирани, но при някои това ще се случи по-лесно.

Всички кучета са индивидуални, така че този списък е широко обобщение на това, кои породи са по-лесни са дресиране, кои са по-послушни.

Ето някои от най-лесните за обучение кучета:

Пудел

Всички видове пудели – стандартни или миниатюрни – са невероятно интелигентни кучета, които нетърпеливо искат да угодят на стопаните си и да се научат на всичко. Не се спирайте от техните причудливи прически, защото пуделите са много лесни за трениране кучета.

Голдън Ретривър

Голдън Ретривър

Те не са най-умните кучета, но са много отдадени на собствениците си и желаят да им угаждат. Заради това, тези кучета са много лесни за обучение. Те са много мили и се наслаждават на обучението си.

Лабрадор

Любимото куче на Америка, както го наричат, определено има много потенциал. Тази порода са сладки, любвеобилни и лесни за тренировки. Те с радост ще направят всичко, за да задоволят собствениците си.

Бордър Коли

Бордър Коли

Тези кучета са независими, но много трудолюбиви. Те са много сензитивни към собствениците си и техните нужди. Тази порода са много интелигентни и лесно се поддават на тренировки. Те не са особено енергични, но за сметка на това са много изпълнителни.

Немска овчарка

Счита се, че тази порода са сред най-изпълнителните животни. Те са интелигентни и лесни за дресировка кучета. Затова много хора по света ги предпочитат за домашни любимци. Тази порода се нуждае от много тренировки, за да бъдат щастливи.

Папийон

Папийон

Повечето кучета от тази порода са упорити и трудни за работа. Но те определено са „скрити лимонки”. Тези кучета са много интелигентни и нетърпеливи да угодят на собствениците си. Малки, но активни, кучетата от тази порода се радват да учат нови неща и се справят много добре в различни кучешки спортове.

Шотландска овчарка

Тази порода кучета са много активни и също са добри спортисти. Те са интелигентни и готови да задоволяват капризите на стопаните си.

Бордър Териер

Бордър териер

Заради това, че е териер, това куче е малко упорито. Но представителите на тази порода са сладки и привързани кучета, които са нетърпеливи да изпълняват команди. Поради желанието си за работа, те са лесни са обучение и се справят много добре.

Пуми

Пуми е унгарска овчарска порода, която е интелигентна и активна. Тази порода се нуждаят от работа, обичат тренировките и дресировките. Те се привързват лесно и се справят добре в различни спортове.

Бигъл

Бигъл

Тази порода кучета се отглежда много лесно. Бигълът е любвеобилно и щастливо животно, което е чудесен приятел. Тези кучета са много активни и се нуждаят от много упражнения.

Как да дресирате куче?

Важно е да обърнете внимание на обучението на кучето. Например, има специални училища за кучета, но това няма да е достатъчно. Необходимо е да социализирате животното, като го поставяте в различни ситуации, с нови хора, за да свикне да се държи спокойно в присъствието на непознати лица и кучета.

Социализацията започва още от ранната възраст на животното и продължава през целия му живот.

Обучението на кучето изисква много търпение, любов и грижа. Но си заслужава.

Ако желаете да си вземете кученце от някоя от тези породи, разгледайте нашите обяви за лабрадор и оферти за бигъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати