Отглеждане и обучение на Кангал

Обучение на Кангал

Кангалът е националното куче на Турция. Името му идва от района Кангал в провинция Сивас, откъдето произхожда тази порода кучета. Целта на това куче е била да пази и защитава овцете. Размерът, смелостта и решителността правят тази породата идеален защитник от хищници и крадци.

Социализацията и дресировката на кучето трябва да започнат в най-ранна възраст като стопаните трябва да разберат, че възпитанието също е много важно, защото машината, която ще създадат, е способна да убие всяка котка или куче.

Именно тази порода е известна с това, че има най-мощната захапка в света. При тези кучета отсъства ловният инстинкт и следенето на жертвата само заради нанасянето на вреда, но все пак е важно да имате предвид, че тези питомци са склонни да доминират, дори и над човека. Ето защо обучението на Кангала трябва да започне от най-ранна възраст.

Стремейки се да надделее, Кангалът може да прояви инат или дори агресия, като е важно да научите кучето си че подобно поведение е напълно недопустимо.

Като цяло отглеждането на Кангала не е никак лесна задача, особено щом става дума за дресировката му.

Отглеждане на Кангал

Малките кучета например могат да се отнасят безразлично към обучението си, което да затрудни самия процес. Оптималният способ на обучението включва в себе си използването на силния инстинкт да охраняват, а именно желанието да се защитят територията и собственика.

От друга страна пък, ако Кангалът се окаже на чужда територия, то неговото внимание веднага се активизира. Те са много умни кучета и с правилното обучение, много бързо запомнят кучешките команди, но пък могат и да ги игнорират, ако ги смятат за безсмислени. Именно затова един от основните принципи на обучението е да привлечете вниманието и интереса на кучето.

Като цяло самият възпитателен процес на породата зависи от това до колко ще можете да покажете на питомеца си, че вие сте лидер и е длъжен да ви слуша безпрекословно.

И не забравяйте, че това е куче, което дори и да разбере, че вие доминирате, въпреки това ще търси всеки удобен момент, за да надделее. Именно затова при възпитанието и обучението на Кангала никога не бива да се отпускате.

Просто се опитвайте да обяснявате на кучето, какво е необходимо и какво се изисква от него. Давайте му почивки, поощрявайте послушанието и правилното изпълнение на командите, както и се запасете с търпение при възпитанието на Кангала.

Ако желаете да си вземете кученце от тази порода, разгледайте нашите обяви за турски кангал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати