Кои са кучетата с характер?

Шар Пей е куче с характер

Въпреки че кучетата се славят като най-добрият приятел на хората сред животинския свят, невинаги е лесно човек да съжителства с тях – особено с представителите на някои породи кучета. Това наистина са кучета с характер, за които трябва да си имате едно наум, ако възнамерявате да се снабдите скоро с четириног любимец. Ето кои са най-особените, най-специфичните и различни сред тях. В следващите редове ви представяме кучетата с характер!

Шар пей

Те са трудни за дресировка, своенравни и упорити. Изключително умни са, но рядко се съгласяват да изпълняват команда. Обучавани са за бойни кучета, което формира специфичния им характер. Интересно е, че шар пейът не слуша всички членове на семейсттвото, в само този, който е извоювал своето място като водач на глутницата.

Пекинез

Пекинез

Вероятно не се изненадвате, че този дребничък косматко се намира в класацията. Въпреки малките си размери пекинезите са много смели и самоотвержени. Вероятно сте чували как лаят до побъркване по непознатите или по гостите, които са прекрачили прага на техния дом. Породата, която се отличава със своята специфична захапка и смешно щръкнали напред зъби, е доста инатлива и трудно подлежи на дресиране. За сметка на това пеникезите силно се привързват към своите хора и им дават всичката си любов.

Дакел

Наричан съвсем несправедливо кренвирш с лапи, дакелът е много сладко, но много твърдоглаво куче с характер. Въпреки че е предано към стопаните си, то се отличава с упоритост, инат и немирност. Също не обича много да изпълнява команди. Твърдоглавието на дакелите е свързано с факта, че породата е ловна и специално обучавана за преследване на диви животни. Дакелите могат да издерат и нахапят мебелите в дома ви, да изкопаят безброй дупки в двора и да лаят целодневно, ако не са предварително обучени на дисциплина. Затова пък се много милички, любвеобилни и смешни.

Бигъл

Бигул

Друга порода, която може да побърка стопаните си с оглушителен лай, е бигълът. Те не само че могат да лаят непрестанно, но и са изключително гласовити. Тези кучета са много свободолюбиви, активни и доста опърничави, склонни са да правят пакости, особено когато са малки. Имат обаче невероятно обоняние и умират за своите стопани.

Тоса ину

Това слабо познато у нас куче трудно подлежи на обучение. Силно агресивно е и понякога дори може да бъде опасно. Породата е японска и е селектирана като бойна. По тази причина тоса ину са много самоуверени и упорити. За сметка на това са отлични кучета-пазачи.

Бултериер

Бултериер

Може да се твърди, че това са най-ярко изразените нерваци сред кучетата. Раздразнителни, агресивни, зли и нападателни, особено към малки деца – бултериерите имат лоша слава на своенравни, трудни за обучение и силно враждебни домашни любимци. Със сигурност това се дължи на едно от първоначалните предназначения на породата – да участва в брутални спортни двубои. В някои части на света бултериерите са забранени със закон.

Въпреки, че някои кучета са доста инатливи и с тежък характер, има много кученца, които биха били истинска радост в семейството. Ако желаете такова, разгледайте нашите обяви за кученца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати