miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на ориенталска котка вкъщи

Отглеждане на ориенталска котка вкъщи

ориенталска котка
Снимка: Elelur
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Много хора обичат кучетата заради тяхната емоционалност, други предпочитат котките точно заради противоположната черта в характера им, те обичат собствената си компания повече от тази на човека.

А при съчетаване на качествата на двата вида най-разпространени домашни любимци, може би ще се получи идеалният домашен питомец. Всъщност този вариант е възможен и се е получил при Ориенталската котка.

Това красиво и екзотично на външност животно е кълбо от емоции. Също като кучето, то не може без компанията на своя стопанин, към когото се привързва силно. По темперамент също наподобява повече на четириногите лаещи питомци у дома - тя е любопитна и игрива и много общителна.

Ленивата природа на останалата част от мъркащото войнство не е характерна за Ориенталската котка. Тя се интересува живо от всичко, което се случва около нея и не пропуска да се включи във всяка дейност на хората. Поради това е подходяща за деца.

Много важна информация за тази порода котки е, че ги препоръчват за домашни приятелчета на деца с аутизъм, защото умеят да създават връзки.

отглеждане на ориенталска котка
Снимка: Elelur

Изключителната чувствителност, която притежава това животно, му помага веднага да усети настроението на детето и да реагира по възможно най-подходящия начин. Терапевтичните им възможности могат да послужат и на хора с други здравословни и поведенчески проблеми.

Въпреки че котките в ориенталската порода са отлични ловци, те се адаптират добре към живота в апартамент и ако има с какво да се занимават и с кого да играят, писаните няма да проявяват желание да изследват света навън.

Тъй като иска да угоди на стопанина си, подобно на кучетата, Ориенталската котка лесно се научава да изпълнява команди. Тя с готовност ще донесе нещо, което се изисква от нея, за да получи похвала и нежности от хората.

С такъв домашен любимец, у дома няма да бъде скучно, защото те непрекъснато бърборят и мъркат постоянно.

Единственият им недостатък при отглеждане в апартамент е, че се нуждаят от постоянна компания. Ако бъдат оставяни задълго сами се депресират и може да имат психически проблеми.

Грижите за ориенталските котки са минимални по отношение на кожухчето и храната им и това е още едно предимство, за да бъдат осиновени от някое семейство, което обича компанията на пухкавите мъркащи топчовци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати