miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Най-инатливите породи котки

Най-инатливите породи котки

Най-инатливите породи котки

Много хора смятат, че всички породи котки са самостоятелни и не изискват особена грижа, но това съвсем не е така. Може би схващането идва от това, че за разлика от кучетата, котките не трябва да бъдат разхождани, например.

Важно е да знаете, че котката се нуждае от много любов независимо от нейния характер. И ако усетите кога да ѝ я давате, тя няма да ви тормози. Неоспорим факт е обаче, че някои породи котки са по-инатливи и изискващи от други.

Дали защото не са добри в деленето на пространството с други животни, или защото предпочитат спокойствието у дома, важно е да изберете най-подходящата за вас.

Ето кои са котките, които са по-своенравни:

Британска късокосместа котка

Най-инатливите породи котки

Тази порода е много популярна в последните години, защото като цяло е добродушна, но въпреки това Британска късокосместа котка обича да бъде самостоятелна и независима. Дори е за предпочитане да не навлизате в личното ѝ пространство, защото може да има неблагоприятни последствия за вас. Това не означава, че са злопаметни животни. Напротив - те дори могат да бъдат много добър приятел на децата вкъщи.

Персийска котка

Най-инатливите породи котки

Не много хора знаят, че тези котки са доста самостоятелни. Те имат доста специфичен характер, който не им позволява да бъдат лесно податливи на команди. Освен това персийските котки няма да се поколебаят да ви покажат, че навлизате в тяхното пространство. Затова най-добре им осигурете спокойствие вкъщи. И разчитайте правилно сигналите, когато ви покажат, че искат да бъдат сами.

Сиамска котка

Най-инатливите породи котки

Отново порода, която не обича да дели пространството си с някой друг. Въпреки това някои представители се спогаждат с други животни в къщата. Сиамската котка е привързана към стопанина си, но не очаквайте да ви слуша постоянно. Не са изключени и пакостите у дома.

Руска синя котка

Най-инатливите породи котки

Далечни братовчеди на британските си братя, представителите на Руска синя котка споделят напълно техния независим характер. Обичат нещата да стават по техния начин. Въпреки това са добър приятел вкъщи, не биха ви създавали особени проблеми, стига да им осигурите спокойствие и да не се опитвате да навлизате в пространството им. Но си остават инатести котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати