Miau.bg»Статии»Живини»Откриха нов вид бръмбар и го кръстиха на ди Каприо

Откриха нов вид бръмбар и го кръстиха на ди Каприо

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54610
Бръмбър, кръстен на Леонардо Ди Каприо
Снимка: theguardian.com
Бръмбър, кръстен на Леонардо Ди Каприо

Кръстиха бръмбар на Леонардо ди Каприо. Новият вид е воден и е открит в Малайзийската част на остров Борнео.

Малкото черно насекомо ще носи името на холивудския актьор Леонардо ди Каприо. Това е в знак на признание за неговата дългогодишна дейност за защита на околната среда и правата на животните.

Бръмбърът е открит от необучени доброволци по време на експедиция в Борнео. Новооткритото насекомо е 3-милеметрово, от вида Grouvellinus leonardodicaprioi, и е бил намерено в плитко поточе на около километър над морското равнище.

Учените поясняват, че не са кръстили бръмбара, защото много прилича на звездата от Титаник и Завръщането. Името му е избрано, защото Леонардо винаги е помагат на всички животни, дори най-малките. Този мъничък бръмбар, за който не сме знаели нищо досега, има също толкова голямо значение, колкото сме ние самите за планетата.

Бръмбарът Ди Каприо не е първото насекомо, кръстено на звезда. По-рано тази година най-миниатюрната муха на Земята бе наречена Арнолд Шварценегер. Само година по-рано застрашен молец с глава, покрита с ярко жълти люспи, бе кръстен на американския президент Доналд Тръмп.

Интересен факт е, че актрисата Кейт Уинслет, която участва заедно с Ди Каприо в Титаник, също има бръмбар, който носи нейното име. По света има още насекоми с интересните имена Джордж Буш, Бил Клинтън и дори Адолф Хитлер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати