Miau.bg»Статии»Живини»Опандизиха гълъб-наркопласьор в Коста Рика

Опандизиха гълъб-наркопласьор в Коста Рика

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k37
Гълъб

Провинил се гълъб беше опандизен от органите на реда. Пернатото било пипнато от ченгетата, докато пренасяло канабис и кокаин близо до затвор в Коста Рика, предава агенция ЮПИ.

Животното, което според полицаите си е чисто и просто наркогълъб, беше забелязано в района на затвора Ла Реформа, който е най-големият в страната. Пернатият наркопласьор се опитвал да достави четиринадесет грама марихуана и четиринадесет грама кокаин.

Мисията обаче била провалена, след като ченгетата заловили крилатия престъпник. От участъка обясняват, че това е първият път, в който е използван гълъб за доставка на наркотични вещества в затвора Ла Реформа.

Допреди това наркопласьорите са си служели с обучени котки. Те закрепяли към опашките им известни дози, а от писаните се очаквало да ги транспортират незабелязано до отделения в затвора.

След задържането наркогълъбът бил поставен в клетка, а след това предаден на приют за птици. Неговата история предизвика куп шеговити подмятания в социалните мрежи. Един от потребителите дори заяви, че арестът на наркогълъба е станал причина за протест на други негови събратя и изпрати фотоколаж.

Марихуана

И макар случаи като този да звучат смешно, факт е, че те не са единични. Само преди месеци в Индия бе арестуван друг гълъб, който според органите на реда може да се окаже шпионин на Пакистан.

Птицата беше хваната от 14-годишен тинейджър от село Манвал, намиращо се доста близо до границата с Пакистан. След като гълъбът позволил на момчето да го хване, младежът решил да го задържи като домашен любимец.

Малко след това обаче тинейджърът установил че върху крилата на пернатото са изписани странни знаци. Ето защо родителите на ученика веднага сигнализирали в полицията.

Криминалистите разгледали животното и открили, че надписите по него са на националния език в Пакистан. Полицаите дори подложили евентуалния шпионин на изследване с рентген, за да проверят дали тялото на животното не съдържа нещо още по-притеснително.

В крайна сметката не те открили друго освен изписаните знаци и поставили птицата в кафез, докато не съберат повече информация по случая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest