miau.bg»Статии»Живини»Кои са животните, убиващи най-много хора?

Кои са животните, убиващи най-много хора?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Тигър
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

От незапомнени време човеците преследват и убиват животни, за да ги използват за храна или с други цели. Случва се обаче представителите на животинския свят също да нападнат хора. Ето и някои от животните, които най-често отнемат човешки животи:

1. Тигър. Tова е най-едрият представител на семейство Котки. Тигрите са хищници и нападат не само други животни, но и хора. Годишно тигрите умъртвят стотици души. Трябва да отбележим обаче, че тигрите най-често нападат, когато са били предизвикани или когато са се почувствали заплашени.

2. Леопард. Леопардите също отнемат живота на хора, но и те обикновено го правят при наличие на заплаха или в отговор на нападение. По-рядко нападат човеци, когато се нужда от храна. В Индия за период от една година вследствие на нападение на леопард почиват към 15 души.

Елен

3. Елен. Елените могат да изглеждат безобидни същества, но истината е, че съвсем не са такива. Всяка година умират над 120 души след влизане в контакт с елен по пътищата, пише ПрофитБг.

4. Лъв. Човешкото месо със сигурност не се приема за деликатес от лъвовете, но въпреки това се случва хищници от вида да нападат хора. Преди шест години се появи научен доклад, сочещ, че над сто човека биват убивани от лъвове в Танзания всяка година.

5. Куче. Всички знаем, че кучето е най-добрият приятел на своя стопанин, но това не му пречи на бъде и нечий смъртен враг. Статистиката сочи, че годишно загиват почти двеста души, след като са били нападнати от пес.

6. Африкански бивол. С тегло от близо 1.5 тона и големи и остри рога това африканско животно се превръща в изключително опасен екземпляр. Проучванията показва, че всяка година вследствие на сблъсък с африкански бивол загиват минимум двеста души.

Крокодил

7. Слон. Слоновете се причисляват към най-големите и тежки представители на животинския свят, така че едва ли за някого ще е изненада да научи, че те могат да убият човек само с няколко движения. Слоновете, живеещи свободно, стъпкват жертвите си, когато се страхуват. Съществуват сведения, че годишно към 500 души се превръщат в жертви на тези бозайници.

8. Крокодил. Едва ли има някой, който да не е чувал, колко опасни са крокодилите. Със своята смъртоносна захапка те се превръщат в убийци и за животни, и за хора. Статистиката сочи, че всяка година те убиват между 1500 и 2500 човека.

9. Хипопотам. Хипопотамите може и да изглеждат бавни и мързеливи на пръв поглед, но това е само привидно. Когато са под заплаха тези гиганти могат да извършат изключително бързи и опасни движения, с които повалят всеки враг. Смята се, че годишно те убиват към 3000 човека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest