Име за дакел

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Име за дакел
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Дакелите са очарователни кучета с къси крака, които често биват оприличавани на наденичка или кренвирш. Въпреки скромния си ръст те имат качества, отличаващи ги като добри ловджийски кучета. Независимо че днес са отглеждани като компаньони, в миналото са се използвали активно в лов на лисици, язовци, зайци, диви прасета и друго.

Към днешна дата дакелите са очарователно допълнение към всяко семейство. Те са забавни, енергични и приветливи. Обичат да са до собствениците си и да изпълняват възложените им задачи. С оживление гонят малки играчки или птици, създавайки забавна суматоха. Доста упорити са и понякога са инатливи.

Дакелите са чест избор на домашен любимец за хора, които живеят в малка къща без градина или такива, обитаващи апартамент. Те обикновено се чувстват добре и в по-скромни домове, но изискват да бъдат разхождани редовно. Ако това не се случва, има риск кучето да напълнее или да прояви деструктивно поведение, разрушавайки покъщнината.

При трениране и игра с кучето внимавайте то да не нарани гърба си, тъй като това може да е фатално за него. Заради специфичната си физика дакелите не са добри в скачане от високо и придвижване върху хлъзгави повърхности.

Какво трябва да запомните при отглеждането на дакели? Те могат да са много своенравни кучета и да не ви слушат. Ето защо е да започнете с тяхното обучение още в ранна възраст. Обучението на дакел може да е предизвикателство.

Те са игриви кучета, които могат да правят пакости по някога. Заредете се с търпение и в никакъв случай не използвайте физическо насилие, за да ги накажете.

Запомнете, че тези палета са създадени за лов. Ето защо е нормално да се държат като ловджийски кучета, да преследват дребни животни, да опитат да копаят дупки и да се водят от обонянието си, пренебрегвайки какво им говорите.

Обърнете внимание, че дакелите са гръмогласни понякога - обичат да лаят. Така че не са за хора, които предпочитат тишината.

Трябва да внимавате и как храните дакела си, защото при тях има голям риск от затлъстяване. Повишеното тегло не е никак полезно за куче с подобно телосложение и може да е опасно.

Вече знаете основното за тези кучета, а знаете ли как да кръстите своя бъдещ дакел?

Вижте нашите предложения за име на женски дакел и име на мъжки дакел:

Име за женски дакел

Идеи за име на мъжки дакел:

Боб

Сами

Джак

Оливър

Чали

Фреди

Лео

Майло

Люсо

Пайп

Бентли

Фриц

Елвис

Идеи за женски имена на дакел:

Как да кръстим мъжки дакел

Рози

Райли

Маги

Изи

Миси

Мърфи

Бени

Миа

Хейди

Ейджъл

Саша

Джени

Лейла

Това бяха нашите предложения за имена на дакел. Надяваме се да сме ви били полезни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest