Miau.bg»Статии»Птици»Други птици»Най-красивите птици

Най-красивите птици

Най-красивите птици на планетата

Майката природа е най-великият творец, който не спира да ни изумява със своята красота, величественост и причудливост. И тук не става въпрос само реки, гори, морета и пейзажи, а и за огромното разнообразие на растителни и животински видове, които тя е създала.

Несъмнено птиците са едни от най-великите творения, някои от които са истински природни шедьоври и притежават удивителна, спираща дъха смесица от ярки цветове и окраски.

Днес ще ви представим някои от най-красивите птици в света, отличаващи се с необичаен външен вид.

Райска Танагра

Поредната изумителна птица, която е сякаш майсторски изрисувана от умел художник. Среща се в източна Колумбия, Бразилия, Боливия, Френска Гвиана и Гаяна. Отличава се яркозелена глава и светлосини гърди.

Паун

Паун

Безспорно една от най-красивите птици в света, впечатляваща с пъстрата комбинация от цветове и забележителна, ветриловидна форма на опашката. Пауните са широко разпространени в Пакистан, Индия и Шри Ланка. Мъжките са ярко оцветени, с дълги пера на опашката, които по дължината си имат характерни окраски, наподобяващи „очи“. Женските имат по-невзрачен вид и не притежават удължена опашка, а перата им са сивкави на цвят.

Златен фазан

Красивият златен фазан обитава териториите на Тибет, Китай и Централна Европа. В оперението на възрастните мъжки преобладават златният, оранжевият и червеникавият цвят, като има и зеленикав участък с метален нюанс. При женските основният цвят е кафеникав.

Патица Мандаринка

Патица мандаринка

Декоративен вид птица, принадлежащ към семейство гъски. Впечатлява с красивите си, ярки окраски. Характерно за нея е, че лети бързо и маневрено и често може да бъде забелязана по клоните на дърветата или на крайбрежните скали. Видът на мандаринките е вписан в Червената книга на защитените птици и ловът им е строго забранен.

Гулдова амадина

Тези малки, чудновати птички са чудесни певци и са несъмнено едни от най-красивите птици в света. Тяхната родина е Австралия. Притежават изключително атрактивно оперение, микс от пъстри цветове - червено, черно, оранжево, лилаво, бяло, жълто, зелено, синьо. Цветовете на мъжката гулдова амадина са значително по- наситени и интензивни, наподобяващи електрикови, докато при женската са по-матови. Никой не би останал равнодушен към тази прелест.

Папагал Ара

Папагал ара

Стотици са видовете папагали, които попадат в категорията на най- красивите птици, но сред тях определено се открояват представителите на ара. Те са най-големите папагали в света и са едни от най-дълголетните създания, не само сред птиците, а и в животинския свят като цяло. Папагалите ара са изключително интелигентни животни и могат да запомнят голям брой думи. Именно тази тяхна способност, както и впечатляващите им разноцветни пера, ги нареждат сред най-търсените и скъпи животни.

Червен кардинал

Изключително величествена птица, приличаща на малко огнено кълбо, която има невероятна стойка и маниери. Мъжките запазват ярко-червения си цвят целогодишно, а оперението на женските е сиво-кафяво

Червените кардинали са едни от най-сладкопойните пернати в Северна Америка, като за разлика от много други птици, единствено женският кардинал успява да надпее мъжкия.

Търсите ли си красива птица за домашен приятел? Вижте тези обяви и цени за папагали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest