Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Ползи от отглеждането на домашни любимци

Ползи от отглеждането на домашни любимци

Домашни любимци
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Без никакво усилие домашните любимци винаги успяват да донесат радост в живота ни. Те ни карат да се смеем, утешават ни, когато сме болни или разстроени, и винаги можем да разчитаме на тях.

Не всеки разбира връзката между човека и животните и дори не осъзнава колко много помагат домашни любимци на своите собственици. Вижте 5-те ползи от отглеждането на домашни любимци.

1. Поддържат тялото ви в добро състояние

Разходка

Всички породи кучета се нуждаят от редовни ежедневни разходки, за да бъдат щастливи и здрави. Това се отнася и за нас хората. А понякога ни мързи да станем от леглото цял ден - ако и при вас е същото, кучето е идеалното лекарство! Те ще ви измъкнат през входната врата и ще ви накарат да тичате през целия парк. Да, кучето може би е най-добрият личен треньор, който може да имате.

2. Стараят се никога да не сте самотни

Ако живеете сами или партньорът ви работи на различни смени от вашите, може да се почувствате ужасно самотни в дома си - освен ако имате домашен любимец, разбира се! Котките и кучетата са страхотни другари - те винаги ще ви чакат да се приберете вкъщи и ще се радват да чуят за ужасния ден, който сте имали. Освен това през по-голямата част от времето, са готови за гушкане на дивана.

3. Намаляват нивата ви на стрес

Отглеждане на домашни любимци

Съвременният живот е стресиращ и високите нива на безпокойство могат да доведат до множество здравословни проблеми. За щастие домашните любимци наистина могат да ни помогнат да се отпуснем - погалете котката си или просто наблюдавайте рибките как плуват в аквариума и ще накарате тревогите си бързо да изчезнат. Доказано е, че собствениците на домашни любимци са с по-ниско кръвно налягане и холестерол, отколкото тези, които не притежават домашен любимец. Това означава, че ако имате пухкав приятел вкъщи, може да намалите риска от сърдечен удар на по-късен етап в живота.

4. Могат да ви помогнат да започнете нови приятелства

Общността на собствениците на домашни любимци е невероятно дружелюбна - често ще срещате хора, които ще се спират в парка, за да говорят с вас за кучето ви. Да имате домашен любимец е чудесен начин да се срещате с нови хора и бързо да създавате връзки. Никога не знаете - отглеждането на куче например може да ви помогне да срещнете любовта на живота си!

5. Могат да научат децата да бъдат отговорни

Кучета и котки

Всеки родител е чувал въпроса Може ли да имам кученце или хамстер в определен периода от живота на детето. Не е тайна, че децата обичат животните. Когато са достатъчно пораснали, за да имат домашен любимец, те действително могат да бъдат научени на много важни умения. Не само че ще се запознаят с практическите умения, необходими за отглеждането на домашен любимец, като почистване на клетката, поддържане на козината и дресиране, но и ще развият качества като възпитание и съпричастност, които са жизненоважни за развитието им в живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest