Miau.bg»Статии»Рептили»Страница 8
Рептили

Рептили

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царевичен смокЦаревичен смок
08 Юни
Ако трябва да изберем домашен любимец от влечуговите, царевичният смок (Pantherhophis guttatus) определено ще бъде най-подходящият кандидат за позицията. Видът е част от семейството на смокообразните (Colubrinae)
Саламандър - всичко за мистериозното животноСаламандър - всичко за мистериозното животно
01 Юни
Едно от най-мистериозните същества, познати на древните, както и през средновековието е саламандърът. Древните си представяли огненият саламандър като дракон, живеещ в огъня и олицетворяващ неговата стихия.
Брадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадат дракон - всичко за екзотичното влечуго
25 Март
Брадатите дракони са популярни домашни любимци с произход от Австралия. Смятат се за кротки и подходящи за прохождащи стопани на животни. Какви грижи изискват брадатите дракони?
За шипоопашата костенуркаЗа шипоопашата костенурка
10 Февр.
Шипоопашатата костенурка е сред най-разпространените сухоземни влечуги на Европейския континент. Среща се от испанското крайбрежие чак до Босфора. На Балканите липсва единствено в Хърватска, Сърбия, Босна и в част от Добруджа.
Начални стъпки в отглеждането на змияНачални стъпки в отглеждането на змия
01 Февр.
Стигнали сте до решението да си вземете змия за домашен любимец – чудесно! Те са прекрасни същества. Пригответе се за начинанието с тези пет стъпки.
Зелена морска костенуркаЗелена морска костенурка
25 Януари
Зелената морска костенурка е един от 7-те вида морски костенурки. Мнозина погрешно смятат, че името им идва от цвета на тяхната коруба. Ето някои полезни факти за зелената морска костенурка.
УсойницаУсойница
21 Януари
Усойницата е вид отровна змия, която се среща и в България. Златната усойница, която се среща в Бразилия, е с най-силна отрова.
Най-популярните видове костенурки и техните особеностиНай-популярните видове костенурки и техните особености
20 Януари
Костенурката е най-древният символ, използван от хората и това не е случайно. Видовото разнообразие при тези влечуги е значително. Делят се на разреди и семейства, някои от тях вече изчезнали. Ето някои популярни видове костенурки и техните особености.
Как да си отгледаме рептил у дома?Как да си отгледаме рептил у дома?
21 Окт.
За разлика от миналото, днес човек може да се сдобие с почти всяко животно, което поиска за домашен любимец. Страхът от неизвестното се заменя от удивление и почит, когато се докоснем до екзотичния свят на рептилите.
Как се гледа костенурка?Как се гледа костенурка?
12 Септ.
Костенурките са едни от най-древните животни на планетата и са интересни за наблюдение като домашни любимци. Всички знаят, че са дълголетни и това трябва да се вземе предвид, ако ще се отглеждат у дома.