10 причини да обичаме Питбулите

Питбул

В последните десетилетия много се дебатира за Питбулите – но представляват ли опасност наистина? Известно проучване, взимащо предвид пъргавостта, агресията и способността за различаване на заплаха между 30 000 кучета заключи, че темперамента им е близък до... Голдън Ретривърите!

Международния киноложки клуб заявява, че породата е неподходяща за охранител, тъй като е твърде приятелска дори с непознати. Агресивните реакции към хора са рядко срещани и нетипични.

Известните заключващи се челюсти на Питбулите също са мит – оказва се, че Немската овчарка притежава много по-голяма челюстна сила от Питбула.

А сега нека преминем към 10-те причини защо обичаме тези усмивковци:

1. Любвеобвилността им няма граници – самото им лице е структурирано по такъв начин, сякаш постоянно се усмихват. Тези животинки със сигурност няма да пропуснат да ви посрещнат с лудо махаща опашка и мокра целувка.

2. Породата изисква изключително малка поддръжка, вземайки предвид късата им козина, която опадва равномерно през годината. Забравете за скъпите подстрижки и досадните косми по дивана! Еднократни сресвания на козинката два пъти седмично са напълно достатъчни.

3. Трябва да споменем, че тялото на Питбула е изключително компактно – съчетава едновременно сила и среден размер. Няма нужда да преприемате маратони – породата се поддържа в оптимално здраве с умерено количество разходка.

4. Питбулчето прави всичко възможно да зарадва своя човек – още по посрещането можете да познаете колко силно е привързано то към стопаните си. Понякога ентусиазма им става ексесивен, но проблемът може да се адресира чрез подходящи социализация и тренировка.

5. Удивителна е способността на Питбулите да се смесят в детската среда и да комуникират с малчуганите. С часове двете любими същества могат да играят на фризби или топка, без да им стане скучно.

6. Що се отнася до наследствените заболявания, Питбулите са от породата, която е изтеглила дългата клечка. С възрастта е нормално да се проявят нормалните костни и ставни дегенерации, налични при всяко застаряващо животно, но извън това са опасност няма.

7. Питбулите са лоялни на стопаните си доживот! Те ще ви съпътстват във всяко приключение и ще до вас в най-трудните моменти – независимо дали сте на уморителен планински преход или се разлагате заедно на канапето.

8. С радост Питбулът ще се научи на нови команди, ако усеща, че това прави неговия човек щастлив. Не се колебайте и му назначете роля в семейството.

9. Питбулите са душата на компанията – със смешната си усмивка, люлеещ се език и готовност за всякаква дейност те предизвикват искрен смях и у най-трудната публика. Жизнерадостната им природа е просто заразна.

10. Макар и не тъй ентусиазиран за спортни постижения, Питбулът няма да откаже да ви съпътства по време на сутрешното ви тичане, което го прави идеалната компания за физическа дейност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати