Котка-бежанец от Ирак откри семейството си

котката Кункуш
Снимка: gofundme
котката Кункуш
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Котката Кункуш се превърна в бежанец, борещ се за свободата да е със семейството си. Котката преодоля хиляди километри и пресече цяла Европа, за да бъде отново със стопаните си.

Кункуш напуска иракския град Мосул заедно със стопаните си. Когато пристигат в Гърция обаче, те губят домашния си любимец. Семейството започва да издирва котката, но без резултат. Стопанката на Кункуш и децата ѝ скоро да принудени да напускат временния лагер и така издирването приключва.

След няколко дни котето се появява в рибарското село Скала. Пухкавата животинка е прибрана от месните власти, отговарящи за безстопанствените животни. Белият котарак е нахранен, изкъпан и получава името Деус. Скоро след това той намира нов дом и семейство в немската столица Берлин.

В социалните мрежи веднага стартира кампания, целяща да открие истинските стопани на Деус-Кункуш. Скоро тя се увенчава с успех. Семейството бежанци разбира за местонахождението на домашния си любимец.

Първата среща на собственичката и децата ѝ с Кункуш е по Скайп. Така котето се отправя на ново пътешествие. Четири месеца и 4 хиляди километра по-късно пухкавият красавец отново е със семейството си, което вече живее в Норвегия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати