Малко животно в планината – ето какво да предприемете

1 от 7 Снимки

1. Катерици, сънливци и таралежи


Тези мъници обитават и населените с хора места, а това е предпоставка за сблъсък с много сериозни опасности. Малките им могат да бъдат хванати още, докато са слепи и невръстни. Ако случайно откриете от къде са изпаднали – гнездо или хралупа наблизо, нежно ги приберете обратно. Ако ли не, то го преместете на по-безопасно място, но не много далеч от мястото, където сте го открили. Родителите може скоро да си го потърсят.
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Ако сте любител на разходките сред тишината на планината, то вие определено знаете как да си прекарвате добре. Летният туристически сезон вече е открит и е време да се запознаем с правилата какво да правим, ако се натъкнем на малко диво животно в планината.

Преди дни Дирекцията на Национален парк Пирин обнародва съветите относно това какво трябва да се прави в подобна ситуация. При планинската ни разходка не е изключено да намерим безпомощно или невръстно диво животно. Грижите зависят от типа на откритото диваче.

Разгледайте галерията горе и разберете какво да правите, ако се натъкнете на катеричка, див заек, костенурка или яйца на някоя птица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати