Какво да правите, ако ви нападне куче

Нападение от куче

Макар че повечето бездомни кучета не биха ви нападнали, ако са нахранени, има случаи, в които трябва да се пазите от тях. Щом сте предизвикали гнева им обаче, има няколко съвета, които трябва да спазвате.

Най-важно е да не изпадате в паника, защото кучетата умеят да разпознават човешките емоции. Дори да ръмжи и да лае срещу вас, останете спокойни и не започвайте да крещите в отговор.

Надейте и да тичате, както правят повечето хора, провокирани от страх, защото кучето ще тръгне след вас и вероятността да ви стигне и да ви нападне е много голяма. Стойте напълно неподвижни с ръце, плътно прилепени към тялото.

Избягвайте и прекия зрителен контакт с агресивното животно, защото те интерпретират погледа ви като заплаха и няма да се поколебаят да ви нападнат първи. Следете кучето с крайчеца на окото си, а не го гледайте право в очите.

След като полае няколко минути, извадете предмет, който ще го разсее, а най-добре е нещо, което може да дъвче. Подайте го внимателно, без да го хвърляте по кучето.

Накрая с твърди команди като Не и Назад му заповядайте да отстъпи. Пазете самообладанието си през цялото време и старайте тонът ви да е уверен, но не прекалено висок.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати