Рибар преби мечка с карате

Черна мечка

Японец, нападнат от мечка, се измъкна на косъм от смъртта. Мъжът успя да се отскубне от мощните лапи на грамадното животно с помощта на бойно изкуство, съобщават японски медии.

63-годишният Ацуши Аоки се радвал на почивката си в планината и спокойно си ловял риба, когато изненадващо на пътя му се изпречила огромна черна мечка. Силният звяр се нахвърлил върху мъжа и само за миг го повалил на земята.

После ме захапа за единия крак, разказва Ацуши.

Изглежда това вбесило мъжа и вместо да избяга, той решил да покаже на мечката, че не е по-слаб от нея. Обърнал се и заел нападателна поза. Започнал да удря мечката в лицето, а тя се изплашила и побегнала някъде в гората.

След това рибарят, който вече имал няколко рани по цялото си тяло, се качил в колата си и се отправил до най-близката болница в Гуна, Токио, където лекарите се погрижили за него.

И въпреки че мъжът се е превърнал в истински герой за своите сънародници, специалистите не препоръчват на туристите, срещани от мечка в гората, да реагират като него.

Според тях по-добрият вариант е хората да носят звънчета със себе си, защото зверовете се плашат от шума и бързат да се скрият някъде.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати