Най-интелигентните котки - сиамка и канадски сфинкс

Сиамка

Съществуват породи котки, които са изключително интелигентни, лесно се поддават на дресировка и дори успяват да научат голямо количество думи от стопанина си, като разбират какво означават, а не ги възприемат просто като команди.

Турски Ван е сред най-интелигентните породи котки - тази красива бяла писана може да бъде научена на различни трикове и винаги обича да е в центъра на вниманието. Интересен факт е, че Турски Ван предпочита да прекарва времето си не в скута на стопанина си, а върху раменете му - като кожена яка.

Турски Ван

Норвежка Горска котка също се нарежда в списъка с изключително интелигентни представители на мъркашите създания. Норвежка Горска котка може да бъде научена на много трикове, но ги изпълнява само ако тя реши, тъй като по природа е много свободолюбива.

Руска Синя котка е много умно същество и може да се превърне в дресиран домашен любимец. Поради своята висока интелигентност, ако усети, че командите, които изпълнява, стават прекалено много, Руска Синя котка може да откаже да ги изпълнява особено ако я карат да го прави като клоун пред гостите на стопанина ѝ.

Руска синя котка

Египетска Мау е котка, която се поддава много лесно на дресировка и избира винаги само един човек от семейството, към който се привързва и чиито команди изпълнява безпрекословно. Опитите друг да я командва обикновено се игнорират от Египетска Мау.

Египетска Мау

Една от най-умните породи е Сиамска котка. Това е животно, което се привързва само към стопанина си и колкото и да го глезят другите членове на семейството, то може само величествено да ги гледа, без да реагира. Сиамска котка може с лекота да бъде научена да изпълнява сложни команди.

Котките от породата Канадски Сфинкс се сравняват с кучетата по своята интелигентност и по отдадеността си и привързаността си към стопанина. Канадски Сфинкс изпълнява лесно команди и прави всичко, за да зарадва стопанина си. За разлика от Сиамска котка, Канадски Сфинкс изпълнява и командите на който и да е член от семейството, с което живее. Тези котки без козина, които изглеждат доста екзотично, напоследък са изключително популярни в цял свят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати