Орли ще се борят с терористите в Холандия

Орел

С напредъка на технологиите, за жалост, и терористите станаха още по-изобретателни. Ето защо се налага и специалните части, борещи се с опасните престъпници, да използват иновативни подходи. В тази връзка холандската полиция започна интересна акция по обучението на орли, чрез които те възнамеряват да се борят с терористите.

Холандските полицаи са се заели с обучението да птиците, надявайки се те да могат да свалят дронове, с които терористите биха могли да ги атакуват. Нестандартната идея беше предложена преди известно време, а тези дни е направен и първият успешен опит в присъствието на медии, съобщава ДПА.

За плана на холандците се разчу още преди няколко месеца. Тогава органите на реда отново проведоха опит с величествените птици и останаха обнадеждени от резултатите.

Въпреки това отделът за борба с тероризма в Холандия има нужда от още малко време, за да прецени пълните възможности на орлите. Най-вероятно в края на лятото ще стане ясно дали тези пернати ще бъдат масови използвани за борба с престъпниците.

Дрон

Предимство на тази практика е, че е проста, но помага при високотехнологичен проблем, смята шефът на фирмата, занимаваща се с обучението на птиците.

Припомняме, че през последните години малките безпилотни летателни апарати, известни като дронове, навлязоха все по-широка в нашето ежедневие. Някои медии ги използват за наблюдение, а хора от други браншове - за още по-опасни цели. За жалост, от тях биха могли да се възползват и терористите - факт, който специалните служби не могат да не отчетат.

Орлите, от своя страна, са известни с това, че се поддават на обучение. Всъщност хората ги използват от векове, макар и за лов на дивеч, а не на технически средства. Въпреки това орлите възприемат дроновете точно като жертва и след като ги заловят във въздушното пространство, бързат да ги отнесат нанякъде.

Според органите на реда този метод е сравнително безопасен, тъй като в процеса на обезвреждане няма как да пострадат хора. Известна опасност има за самите орли, ето защо се предвижда те да бъдат екипирани.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати