miau.bg»Статии»Живини»Най-скъпото куче в света струва 1.4 милиона долара

Най-скъпото куче в света струва 1.4 милиона долара

Тибетски мастиф

Тибетски мастиф се превърна в най-скъпо продаденото куче на планетата. Огромното животно бе продадено за сумата от 1.4 милиона евро в Китай.

Кучетата от породата тибетски мастиф често биват сравнявани с лъвове, заради пищната си грива, обагрена в червено-черно. Те биват наричани още тибетски догове.

Животните са високо ценени от богаташите, които възприемат притежанието им като символ на висок социален статус. В последните години цената им скочи неимоверно, като достигна и надмина милион евро.

Огромните мастифи в миналото са използвани от овчарите номади в Централна Азия за лов. Днес те са запазили способностите си бързо да се приспособяват при екстремни климатични условия и голяма надморска височина.

Един от негативите им е, че на моменти стават изключително агресивни. Това от друга страна ги прави перфектните кучета-пазачи. Предани са към стопаните си и обичат да се гушкат.

Уникалният екземпляр мастиф е на една година и тежи 90 кг. Богат строителен предприемач се влюбил в животното на кучешка изложба в западната китайска провинция Чжъцзян. Той е броил 12 милиона юана, равняващи се на 1.39 млн. евро, за огромния тибетски мастиф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати