Калифорнийският бряг почервеня от скариди

Скариди

Калифорнийският бряг почервеня от скариди. Десетки хиляди ракообразни бяха изхвърлени на сушата.

Скаридите покриха десетки метри плажна ивица, а още хиляди техни събратя се носеха във водите в близост. Червеният килим, който покрива крайбрежието беше заснет с дрон, разкриващ мащабите на бедствието.

Според местни медии причина за масовото изхвърляне на скариди от морето на брега е природният феномен Ел Ниньо (El Niño), който се появява на всеки пет до седем години.

Ел Ниньо оказва изключително силно въздействие върху световния климат и е пряк виновник за редица разрушителни природни явления.

Ел Ниньо се наблюдава, когато топлата вода започне да се изкачва от дълбините на Тихия океан и за разпространи на изток.

Топлите течения водят до нагряване на цялото земно кълбо, като същевременно отнасят дъждовете от Азия и Австралия, като буквално ги хвърлят върху западното крайбрежие на Южна Америка.

Тази година влиянието на Ел Ниньо е осезаемо в световен мащаб. Явлението е пряка причина за продължаващите адски жеги в Индия, които причиниха смъртта на повече от 1100 души.

Ел Ниньо е отговорен и за опустошителните урагани и торнада, които удариха в Мексико и щатите Тексас и Оклахома, отнемайки животите на десетки хора.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боб
Боб
23.06.2015 12:02
Ел Ниньо,мамка ти мръсна!
0
0