Маймуна наследява състояние от бездетно семейство

Маймуна

Семейна двойка индийски милионери завещаха цялото си богатство на маймуна, която отглеждат като домашен любимец, предаде Дейли Мейл.

Пред репортери те обосновали нестандартното си решение с констатацията, че животът им е станал много по-хубав, след като човекоподобното животинче влязло в семейството им. Съпрузите искали да са напълно уверени, че след края им животът на маймуната ще е в безопасност и тя ще е добре гледана.

За целта Браджеш Шривастана и съпругата му Шабиста, които са бездетни, са създали за маймунката Чунмун специален фонд, от който ще се отделят пари за отглеждането му, ако нещо се случи с тях и приматът им ги надживее.

Чунмун живее в момента в голям разкош. Възрастните индийци гледат на него като на син, разказва още изданието.

Хората може би ни мислят за луди, дори ни се подиграват. Но ние знаем колко е ценен Чунмун за нас. Ние сме бездетни и той ми е като син. Искаме да сме сигурни, че той ще живее добре, дори когато вече ни няма, споделя съпругата Шабиста пред репортери.

В миналото семейството е било изгонено от селото, в което живеели, защото не се съобразили с традицията да се оженят за тези, които родителите им били отредили, а се влюбили и встъпили тайно в брак. В първите години на семейния им живот били много бедни и живели в лишения и мизерия. Това траело, вярват и двамата, докато не осиновили Чунмун. От този момент семейството се замогнало.

Сега Шабиста е изключително търсен адвокат със собствена кантора и десетки подчинени. Съпругът ѝ е бизнесмен с няколко фирми, занимаващи се основно с износ и печелещи милиони. Всичките фирми носят името на Чунмун.

В момента маймунката има заделени няколко стаи в имението на семейната двойка. Там той живее със самката си Битти, също осиновена от възрастното семейство.

Чунмун е на 15 години. Специалистите смятат, че ще надживее стопаните си, защото маймуните живеят над 40 години. В завещанието си възрастните индийци са записали, че след смъртта на домашния им любимец състоянието им ще бъде дарено на фондация, грижеща се за опазването на маймуните в Индия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати