От какви играчки се нуждае птицата ви?

Птици

Птиците не са като кучетата и котките, но също имат нужда от играчки, за да се чувстват комфортно в дома ви. Ето от какви играчки се нуждае птицата ви.

Полет

Полетът е есенциален за психичното здраве на птицата ви. Ако имате малка волиера, уверете се, че сте осигурили достатъчно отворено хоризонтално пространство, за да може животното да лети необезпокоявано наоколо. Папагалите изискват всекидневно време за летеж, а когато ги прибирате, бъдете сигурни, че са способни да размахат крилата си свободно в клетката.

Външният полет крие някои опасности, които да вземете под внимание. Домашните птичета често могат да изпитат страх и паника от пространството, което се шири пред тях, и в паниката си да продължат да летят на значително разстояние, докато не се успокоят. Значително може да се преведе като десетки километри.

Гълъбите и гугутките имат най-голям шанс да намерят пътя си обратно, но дори и те трябва да бъдат представени първоначално в полуоткрита волиера, преди да бъдат освобождавани. Някои пернати се адаптират добре към летателното въже, което им позволява да летят, но същевременно са закачени към ръката ви.

Трябва да сте наясно с присъствието на потенциални хищници, сред които котки, соколи и дори плъхове, когато птичето е навън – независимо дали е в ограничено пространство или не. Не забравяйте, че водните птици изискват да имат пространство да се киснат и плуват.

Играчки за птици

Птици

Както споменахме, добре е да се осигурят играчки за птици. Всяка клетка за птици трябва да съдържа най-малко три играчки. По-голямата част от играчките за гълъбовите и чинковите представляват стълби, люлеещи се въжета и миниатюрни дървени предмети, които те могат да преорганизират, подобно на лего за деца.

Не се изненадвайте, ако вашите чинки пренасят или притискат определена играчка в клетката многократно, в продължение на седмици. Те просто се отдават на своето хоби – проектиране на гнездо. Ако отглеждате естествен обитател на джунглата- сред които гамата от видове папагали, трябва да определите част от клетката, която е толкова пълна с играчки, че птиците буквално да могат да се заровят в купчината. Освен това всички папагали се нуждаят от обекти, които да сдъвчат на парченца.

Дървени играчки за птици, акрилни играчки и топки с най-различни цветове са налични във всеки зоомагазин, ветеринарна клиника и онлайн. Някои онлайн магазини са изцяло посветени на мисията да осигурят най-добрите аксесоари в грижата за птици.

Дървените парчета могат да бъдат оцветени с неотровни при поглъщане багрила, но за оптимална безопасност избягвайте всичко оцветено. Същото важи и за окачващите се играчки от хартия, дърво, кожа и т.н. Птиците ще ги кълват активно, а този вид животни лесно могат да се натровят.

Има отделен клас играчки за птици, представляващи нещо като хранителен пъзел. Цялостната идея е да скриват лакомство или парченца храна за птици и те трябва да разберат как да стигнат до наградата. Освен умствено упражнение, това предоставя и забава по време на хранене.

В дивата природа по-голямата част от времето на животното се прекарва в търсене на храна, вместо просто да изходи няколкото крачки до ястието си. Дайте възможност на вашата птица се почувства умна! Папагалът ще очаква от вас да сменяте неговите играчки за птици на всеки няколко седмици.

Кацалки и катерене

Птици

Почти всички пернати домашни любимци се нуждаят от кацалки, на които да стоят. Те пристигат в серия от текстури и дебелини, за да дадат почивка на птичите крачета. Симулиращите естествени клони са перфектния вариант за кацалка, стига по-голямата част от клона да е достатъчно дебела, за да не се припокриват пръстите на птицата. Много птици се наслаждават и на увити въжета.

Стълбите са достъпни за всички видове птици. Опитайте се да включите по една във всяка клетка. Папагалите ще се зарадват на мрежи за катерене, разположени в зоните за игра извън клетката. Тези мрежи са точно като препятствията, през които войниците преминават при тренировки, с изключение на това, че те са оразмерени за птици (а папагалите се наслаждават на тях повече, отколкото повечето военнослужещи).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати